Hiirikäsi ja rasitusvammat

Hiirikäsi on pitkään kestävän tietokone- ja hiirityöskentelyn aiheuttama vaiva.

Hiirikäsi ja rasitusvammat – mitä ne ovat?

Hiirikäsi ja rasitusvammat ovat yleisnimitys vaivoille, jotka aiheutuvat toistuvista liikkeistä, yliojennuksesta, tärinästä, painevaikutuksista, istumatyöstä tai huonosta työasennosta. Lihasten, nivelsiteiden, jänteiden ja hermojen toistuva rasittaminen voi aiheuttaa erilaisia hartia-, käsivarsi-, ranne- ja käsivaivoja. Tavallista tietokonehiirtä käytettäessä kyynärvarsi ja ranne ovat epänormaalissa asennossa. Työskentelytavan muuttaminen sekä vaihtelu erilaisten hiirien välillä voi lievittää hiirikäden oireita jonkin verran.

Yleisimmät vaivat

Tältä sivulta löydät lisätietoa yleisimmistä vaivoista liittyen vaivoihin, joiden aiheuttajina ovat hiirikäsi ja rasitusvammat.

Huomaa: Keskustele työnantajan tai työsuojeluvaltuutetun kanssa, mikäli hiirikäsi ja rasitusvammat johtuvat työstäsi. Jos työsi pitää sisällään runsaasti tietokonetyöskentelyä, kannattaa mahdollisuuksien mukaan muuttaa työtehtäviä tai vaihtaa tavallinen hiiri ergonomiseen versioon oireiden helpottamiseksi. Mikäli oireet jatkuvat, suosittelemme kääntymään lääkärin puoleen.

Kokeile maksutta 14 päivää

Contourin ergonomiset hiiret on suunniteltu ammattilaisille, jotka viettävät suuren osan työpäivästään tietokoneen ääressä. Ne auttavat kehittämään työtapaa tehokkaammaksi ja poistavat lisäksi perinteisen tietokonehiiren aiheuttamaa kipua ja rasitusta.