Kotitoimistosi

Tutustu verotukseen ja vähennysmahdollisuuksiin, poimi vinkkejä sisustukseen ja opi kolme toimistoon sopivaa, vammoja ehkäisevää voimisteluliikettä.

kotitoimisto

Kotitoimistosi

Ajat ovat muuttuneet. Pandemian jälkeen yhä useampi suosii etätyötä kotitoimistossa.

Siksi on tärkeää perustaa oikea kotitoimisto.

Jotta kotona työskentely olisi mahdollisimman tehokasta, kotitoimiston on oltava ergonomisesti kalustettu. Kalusteiden ja varusteiden on oltava omien tarpeidesi mukaisia ja sellaisia, ettei 7–8 tunnin päivittäinen istumatyö aiheuta fyysisiä vaivoja. Sinun ja työnantajasi on myös noudatettava voimassa olevaa verotusta, sovittua palkkausta sekä työtapaturmavakuutukseen ja vastaaviin asioihin koskevia säännöksiä.  Muuten kotitoimiston käyttö saattaa aiheuttaa epämiellyttäviä yllätyksiä molemmille osapuolille.

Näiden sivujen tarkoituksena on auttaa sinua luomaan kotitoimisto, joka tukee hyvinvointiasi niin työssä kuin sen ulkopuolellakin.

Toivottavasti viihdyt näiden sivujen parissa.

Sisältö

kotitoimisto

Ergonominen kotitoimisto

Mitä enemmän työskentelet kotona, sitä tärkeämpää on kotitoimiston ergonomisuus. Huonot työasennot aiheuttavat ajan mittaan fyysisiä vaurioita. On esimerkiksi osoitettu, että yli 20–25 tunnin päätetyöskentely tai hiiren käyttö viikossa lisää niska-, hartia-, selkä-, käsi- ja rannekipujen riskiä.

Jos olet aiemmin tehnyt etätöitä kotona joitakin päiviä vuodessa, kotitoimistoon ei kohdistu kovin suuria vaatimuksia. Tilanne kuitenkin muuttuu, jos kotona työskentelystä tulee viikoittaista tai jos etätyötä tehdään jopa useita päiviä viikossa.

Silloin alat tuntea työympäristön puutteet nahoissasi. Kun kotona työskentelystä tulee säännöllistä, kotitoimistoa on syytä tarkastella kriittisin silmin ja perusteellisesti. Kalustuksen ja varustuksen on tuettava terveellisiä ja ergonomisia työasentoja.

Kotitoimiston sisustuksen on myös oltava päivittäisten fyysisten haasteiden tasalla, jotta kehosi ei kärsi tuntikausien päätetyöskentelystä tai hiiren käytöstä.

Ergonominen kotitoimisto

Kotitoimiston sisustaminen

Kotitoimistoa sisustettaessa on hyvä muistaa joitakin yleisiä perusperiaatteita.

Vaikka työajasta suurin osa kuluisi työpöydän ja tietokoneen ääressä, sen ei ole pakko aiheuttaa kipuja tai muita fyysisiä vaivoja. Niiden välttämiseksi on olemassa useita tunnettuja nyrkkisääntöjä.

Työsuojelusuositusten mukaan seuraavat seikat on syytä ottaa huomioon kotitoimiston sisustamisessa:

Kotitoimistonkin on oltava niin väljä, että se takaa liikkumisen vapauden. Työasentojen vaihtelu on avain fyysisten vaivojen välttämiseen kotona työskenneltäessä.

Kotitoimisto on ehdottomasti järjestettävä niin, että ylös nouseminen ja venyttely onnistuvat helposti. Korkeussäädettävä työpöytä on ihanteellinen ratkaisu, mutta joka tapauksessa työasennon on oltava sellainen, että nouseminen on vaivatonta. Vältä esimerkiksi työtuolin sijoittamista niin, että sen selkänoja on aivan seinän vieressä. Työtuolilta nousemisen on oltava helppoa, sillä silloin kynnys liikkeelle lähtemiseen on matala ja seisomaan nouseminen jonkin askareen ajaksi tuntuu luontevalta.

Oman kotitoimistosi on oltava sinun kannaltasi toimiva. Esimerkiksi työtuolin, työpöydän ja varustuksen, kuten näytön, näppäimistön ja hiiren, on oltava sopivan kokoisia ja niiden ominaisuuksien sinulle hyödyllisiä.

Ergonominen kotitoimisto

Ergonominen työalue:

 • Ergonominen työalue on se alue, johon yletät käsilläsi, kun kyynärpäät ovat kiinni kyljissä. Tärkeimmät työvälineet tuleekin sijoittaa tälle alueelle.
 • Harvemmin käytettävät työvälineet voidaan sijoittaa kuvassa näkyvälle toissijaiselle alueelle, johon yletät suoristamalla kätesi, mutta kiertämättä tai venyttämättä vartaloa.
 • Kuvassa näkyvälle kolmannen asteen alueelle ei pidä sijoittaa työvälineitä, vaan sinne voi sijoittaa esimerkiksi kasvin tai lampun, johon ei tarvitse tarttua päivittäin.
Jos tarvitset apua ergonomisen työaseman määrittämisessä, voit ladata tarkistuslistan – se auttaa sinua prosessin läpi vaihe vaiheelta.
kotitoimisto

Kotitoimiston kalustus

Käymme nyt läpi asioita, joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota, kun valitset kotitoimistoosi kalustusta ja varustusta, kuten näyttöä ja hiirtä. Tarkastelemme myös kotitoimiston ihanteellista mitoitusta.

Kotitoimiston kalustus

Kotitoimiston työtuoli

Millainen työtuoli sopii kotitoimistoon?

Hyvä työtuoli kotitoimistoon on tukeva, ja se takaa liikkumisen vapauden, jotta voit vaihtaa työskentelyasentoasi tarpeen mukaan.

Tuolin istuinosan korkeutta ja mielellään myös kallistusta on voitava säätää. Myös tuolin selkänojassa on oltava korkeuden ja mielellään myös kallistuksen säätömahdollisuus. Lisäksi istuinkorkeutta ja -kulmaa on voitava säätää.

Tuolin eri osia, kuten istuin- ja selkäosaa sekä mahdollisia käsinojia, on voitava säätää toisistaan riippumattomasti.

Lähde: Hyvinvoinnin ja julkishallinnon työympäristön teollisuusyhteisö, Tanska

Täältä löydät tuolin kotitoimistoosi

Mitä kotitoimiston työtuolin säädöissä on otettava huomioon?

 • Jalkaterien pitäisi olla suorina lattiaan vasten ja kyynärvarsien levätä pöydän päällä
 • Säädä tuolin istumaosa niin, että se tukee reisiä, mutta polvitaipeen ja istuinosan etureunan väliin mahtuu käsi
 • Selkänojan pitää tukea ristiselkää
 • Käsinojat säädetään siten, että niihin nojattaessa hartiat ja käsivarret ovat rentoina
Kotitoimiston kalustus

Kotitoimiston työpöytä

Millainen työpöytä sopii kotitoimistoon?

Hyvässä kotitoimiston työpöydässä on valoa heijastamaton pöytätaso, jotta liiallinen kirkkaus ei haittaa näköäsi.

Työpöydän on oltava niin leveä ja syvä, että sille voi sijoittaa tarkoituksenmukaisesti näytön, näppäimistön ja hiiren sekä muut työvälineet, kuten asiakirjoja, puhelimen tai vaikkapa mappeja.

Jos työpöydän korkeutta voi muuttaa, siitä on hyötyä hyvän työasennon kannalta.

Lähde: Hyvinvoinnin ja julkishallinnon työympäristön teollisuusyhteisö, Tanska

Löydä täältä pöytä kotitoimistoosi

Mitä kotitoimiston työpöydän säädöissä on otettava huomioon?

 • Pöydän korkeutta pitäisi pystyä säätämään
 • Huolehdi siitä, että käsille ja kyynärvarsille on tarpeeksi tilaa
 • Pöydän etureunan ja takanasi olevan seinän välissä pitäisi olla vähintään 1,1 metriä tilaa
 • Pöydän on mieluiten oltava paikassa, jossa valo tulee sivulta
Kotitoimiston kalustus

Mitoitus

Millainen on hyvä kotitoimiston mitoitus? 

 • Kotitoimistossa on oltava riittävästi tilaa kaikkien työtehtäviesi hoitamiseen ilman hankaluuksia ja esteitä.
 • Tilaa on oltava riittävästi, jotta voit vaihdella työtehtäviesi suorittamistapaa. Mahdollisuus liikkua ja vaihdella asentoa ovat ratkaisevia tekijöitä kotitoimiston toimivuuden kannalta.
kotitoimisto

Kotitoimiston varustus

Seuraavassa pureudumme kotitoimiston kolmeen tärkeimpään varusteeseen eli näppäimistöön, hiireen ja näyttöön.

Esittelemme myös erilaisia hiiri- ja näppäimistövaihtoehtoja.

Kotitoimiston varustus

Kotitoimiston näppäimistö

Millainen näppäimistö sopii kotitoimistoon? 

Näppäimistön valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota monipuolisuuteen ja mukautuvuuteen, kuten ergonomiassa ja kotitoimiston sisustuksessa yleensäkin. Näppäimistössä on oltava säädettävät jalat ja kallistusmahdollisuus. Silloin voit käyttää näppäimistöä eri työasennoissa, ja käsiesi, sormiesi ja ranteidesi kuormitus kevenee.
 
Säädettävät jalat ja kallistusmahdollisuus auttavat mukauttamaan näppäimistön optimaalisesti kulloiseenkin työtehtävääsi. Jos esimerkiksi kirjoitat paljon, näppäimistön kallistuskulma kannattaa säätää negatiiviseksi. Se auttaa rentouttamaan sormia kirjoittaessasi.
 
Muilta osin näppäimistön muotoilun on hyvä olla sellainen, että se tukee ergonomista työasentoa, jossa käsivarret ovat näppäimistön edessä. Pikanäppäimet auttavat välttämään hiiren käyttöä ja sitä kautta keventämään käsien ja sormien kuormitusta.
 
 

Mitä kotitoimiston näppäimistöä käytettäessä on otettava huomioon?

 • Taita näppäimistön jalat sisään, niin että se on mahdollisimman lähellä pöydän pintaa ja mieluiten negatiivisessa kulmassa
 • Näppäimistön edessä on oltava tilaa, jotta kyynärvarret voivat levätä pöydällä
 • Aseta näppäimistö niin, että se on suoraan edessäsi, jolloin vältetään käsivarsien ja ranteiden vääntyminen
 • Vältä sormien pitämistä ilmassa valmiusasennossa
 • Käytä pikanäppäimiä hiiren käytön vähentämiseksi.

Olemme koonneet yksinkertaisen ratkaisun hyvään kotiergonomiaan – se koostuu Laptop Riserista, ulkoisesta näppäimistöstä ja ergonomisesta hiirestä.

Kotitoimiston varustus

Kotitoimiston hiiri

Millainen hiiri sopii kotitoimistoon?

Kun valitset kotitoimistoosi ergonomisen hiiren, voit ennaltaehkäistä esimerkiksi rasitusvammoja ja jännitystiloja, jotka voivat ajan mittaan kehittyä vakavammiksi vammoiksi. Valitessasi hiirtä kotitoimistoosi sinulla on kaksi perusvaihtoehtoa:

Voit valita tavanomaisen, ergonomisesti muotoillun yhden käden hiiren. Ergonomisesti muotoiltu hiiri ohjaa kättä oikeaan asentoon. Hiirestä saa helposti rennon otteen, eikä sormia tarvitse taivuttaa hiirtä pideltäessä. Parhaat ergonomiset yhden käden hiiret tunnistaa siitä, että ne on suunniteltu mukautumaan eri käyttötilanteisiin. Esimerkiksi niiden kallistuskulmaa ja peukalotukea voi säätää siten, että hiiri sopii juuri sinun käteesi. Näin voit rajoittaa hiiren käyttöön liittyvää ranteen ja sormien kuormitusta.

Unimouse ja kuvatut toiminnot:

Unimouse ja kuvatut toiminnot:
 • Unimouse-hiiren kallistuskulma on säädettävissä portaattomasti 35–70 asteeseen
 • Säädettävää peukalotukea voi säätää kaikkiin suuntiin: ulos ja sisään, ylös ja alas sekä eteen ja taakse
 • Unimouse-hiiressä on kuusi ohjelmoitavaa painiketta ja mukava vierityspyörä

Esimerkin ergonomisesta yhden käden hiirestä näet täältä.

Toinen vaihtoehto on ergonominen keskihiiri. Se on näppäimistön eteen sijoitettava uuden tyyppinen hiiri, joka minimoi työskentelytilan tarpeen. Keskihiirtä voi ohjata pienillä, kevyillä liikkeillä, mikä keventää niskaan, hartioihin, kyynärpäihin ja ranteisiin kohdistuvaa kuormitusta.

Esimerkin ergonomisesta keskihiirestä näet täältä.

Lue lisää keskitetyn hiiren eduista täältä.

Mitä kotitoimiston hiirtä käytettäessä on otettava huomioon?

 • Hiiren on oltava mahdollisimman lähellä kehoa, eikä kaukana sivulla
 • Pyri käyttämään vuorotellen molemmilla käsillä vaihtelun vuoksi ja rasituksen vähentämiseksi
 • Venyttele, taivuttele ja ravistele käsiä ja käsivarsia säännöllisin väliajoin
Kotitoimiston varustus

Kotitoimiston näyttö

Millainen näyttö sopii kotitoimistoon?

Kotitoimiston näytön koon on syytä olla vähintään 24 tuumaa. Silloin näytöllä voi olla näkyvissä useita ikkunoita samanaikaisesti. Se vähentää tarvetta klikkailla näkyviin eri ikkunoita vuoron perään, mikä taas vähentää tarvetta käyttää hiirtä.

Näytön on silmien säästämiseksi syytä olla mattapintainen ja heijastamaton. Mieluiten kannattaa valita näyttö, jonka kallistuskulmaa ja korkeutta voi säätää, jotta se mukautuu tarpeisiisi.

Lähde: Hyvinvoinnin ja julkishallinnon työympäristön teollisuusyhteisö, Tanska

Etsi näyttö kotitoimistollesi täältä

Mitä kotitoimiston näyttöä käytettäessä on otettava huomioon?

 • Näytön on mieluiten sijaittava käsivarren mitan päässä eli noin 60–70 cm:n etäisyydellä kasvoista.
 • Silmien tulisi olla suurin piirtein näytön yläreunan tasolla.
 • Useita näyttöjä käytettäessä ne sijoitetaan V-muotoon niskan liikkeen ehkäisemiseksi.
kotitoimisto

Kotitoimistoa koskeva lainsäädäntö

Jos työskentelet kotona säännöllisesti, sinun ja työnantajasi on otettava huomioon tiettyjä määräyksiä ja vaatimuksia.

Tässä osiossa kerromme, mitä kotitoimistoon liittyviä asioita voit vaatia työnantajaltasi. Kerromme myös verotuksesta sekä verovähennyksistä, joita voit tehdä, kun työskentelet kotitoimistossa.

Kotitoimistoa koskeva lainsäädäntö

Mihin olet oikeutettu työnantajasi puolelta?

Jos työskentelet kotoa käsin säännöllisesti, tulee sinun ja työnantajasi sopia muutamista säännöistä. 

Työntekijänä voit esittää työnantajallesi joitakin vaatimuksia, jotka koskevat kotitoimiston turvallisuutta ja terveellisyyttä.

Työterveyslaitoksen suositukset: 

 • Kotitoimistossa tulee olla sopivat huonekalut ja laitteet, jotta työskentely on mahdollista kunnolla 
 • Mahdollisuus työtuoliin, joka on säädettävissä 
 • Mahdollisuus korkeussäädettävään työpöytään
 • Mahdollisuus riittävän syvään työpöytään, joka mahdollistaa sopivan etäisyyden näyttöpäätteeseen sekä tilan näppäimistölle ja kyynärvarsille
 • Näytön tulee olla korkeussäädettävissä ja näppäimistön on hyvä olla erillinen, jotta työntekijä voi työskennellä sopivissa asennoissa.
 • Myös hiiren tulee olla erillinen näyttöön nähden
Kotitoimistoa koskeva lainsäädäntö

 Kotitoimisto ja verotus

Edut ja vähennykset 

Verovähennykseen oikeuttavat etätyöstä koituvat kulut on määritelty erikseen.

Vähennykseen oikeuttavia kuluja laskettaessa on otettava huomioon muutamia asioita.
 
Kaikki palkansaajat saavat automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennyksen. Jos sinulla on kuluja tätä enemmän, voit ilmoittaa ne tulonhankkimismenoina veroilmoituksessa.
Voit vähentää tulonhankkimismenoina seuraavat kulut:
 • työhuonevähennyksen (joko kaavamaisen vähennyksen tai todelliset kulut, ei molempia) 
 • kulut työvälineistä (esim. pääasiassa työkäyttöön hankitusta tietokoneesta tai näytöstä) 
 • kulut tietoliikenneyhteydestä joko osittain tai kokonaan 

Kaavamainen työhuonevähennys kattaa työtilasta koituvat peruskulut: sähkö, lämmitys, vuokra, kalusteet. 

Internet 

Työnantajasi voi kustantaa verovapaan tietoliikenneyhteyden kotiin työkäyttöön. Sekä työkäyttö että yksityiskäyttö ovat sinulle verovapaata. 

Puhelin

Työnantajan hankkima työkäyttöön tarkoitettu puhelin ei ole verotettavaa tuloa. Mikäli puhelinta käytetään työajan ulkopuolella, syntyy siitä verotettava työsuhde-etu. 

Kotitoimisto ja vakuutus 

Kotitoimistolta käsin työskenneltäessä vakuutus toimii periaatteessa samoin tavoin kuin työpaikan osoitteessa työskenneltäessä. Työpaikan vakuutus korvaa työtä tehdessä aiheutuneet vahingot.

Kotitoimistoa koskeva lainsäädäntö

Onko kotitoimiston kalusteet vakuutettu?

Kotitoimistossa työskentelevällä työntekijällä on periaatteessa sama vakuutusturva ja oikeus samoihin korvauksiin kuin yrityksen toimipaikassa työskentelevällä työntekijällä.

Työntekijä vastaa itse hankkimiensa kalusteiden vakuutuksesta. Samoin työnantaja vastaa hankkimiensa kalusteiden vakuutuksesta. 

Jos esimerkiksi työskentelet omalla tietokoneellasi, mahdolliset omat vakuutuksesi, tuotteen takuu tai mahdollisesti hankkimasi lisävakuutukset korvaavat tuotteen korvausehtojen mukaisesti. Jos työnantajasi lainaa välineet kotitoimistoosi, on hänen vastuullaan vakuuttaa lainaamansa välineet.  

Mikäli työnantaja maksaa kotiisi hankkimat kalusteet, tulkitaan se verotettavaksi tuloksi. 

Kotitoimistoa koskeva lainsäädäntö

Kotitoimisto ja korvaukset

Jos työnantajasi antaa käyttöösi rahaa kotitoimiston kalustuksen ja varustuksen hankkimista varten, se katsotaan verotettavaksi lisätuloksi.

kotitoimisto

Työteho kotitoimistossa

Kun töitä tehdään kotiympäristössä ilman kollegoja, huomion harhautumisen ja työn imun kadottamisen vaara on ilmeinen. Miten tämän voisi välttää?

Tässä osiossa kerromme, miten voit työskennellä kotitoimistossa tehokkaasti.

Työteho kotitoimistossa

Miten työskennellä tehokkaasti kotitoimistossa

Eri ihmiset ovat tehokkaimmillaan erilaisissa tilanteissa. Tässä listaamme seitsemän perusperiaatetta, joiden avulla useimmat voivat tehostaa kotitoimistossa työskentelyä – henkilökohtaisista työntekoa koskevista mieltymyksistä riippumatta.

Kotona työskenneltäessä työmatkoihin ei kulu aikaa. Joskus voi siitä huolimatta olla vaikea aloittaa työpäivä kotona yhtä varhain kuin työpaikalla. Käytettävissä on siis toisaalta enemmän aikaa, mutta johonkin sitä myös tuhlautuu. Huolehdi siitä, että aloitat työpäiväsi riittävän varhain. Silloin voit parhaiten hyödyntää sen lisäajan, jonka saat, kun sinun ei tarvitse siirtyä työpaikalle ja takaisin kotiin. Luo itsellesi hyvä työympäristö, jossa on kunnollinen työpöytä ja -tuoli, riittävä ilmanvaihto, riittävästi valoa jne. Työnteko sohvalla lojuen voi tuntua mukavalta ajatukselta, mutta on vain ajan kysymys, milloin kehosi alkaa esittää vastalauseita.

Aikatauluta kokoukset, määräajat, lounastauot jne. Jos kalenterissa on päivittäin ohjelmaa tietyllä kellonlyömällä, vältät tuntien yhteensulautumisen sekä sen, että jäät jumiin johonkin tehtävään tai kursit jonkin asian kokoon pikaisesti.

Kotona työskentelyssä on se haittapuoli, että spontaani jutustelu kollegojen kanssa jää puuttumaan, vaikka se voisi auttaa työhön liittyvien pulmien ratkaisemisessa ja edistäisi työhön sitoutumista. Spontaanin yhteydenpidon toteuttaminen kotitoimistoympäristössä on vaikeaa, joten kokeile videopalaverien pitämistä työtovereidesi kanssa päivän mittaan. Palaverien ei tarvitse olla pitkiä eikä muodollisia, vaan tarkoituksena on päästä vain jutustelemaan toisten kanssa.

On hyvä ajatus avata henkilökohtainen työkalenterinsa kollegoille, jotta kaikki voivat seurata, mitä toisilla on meneillään. Kokousten, työtehtävien jne. näkyminen muille auttaa ymmärtämään, mitä kollegat puuhaavat. Se voi myös toimia kimmokkeena keskusteluihin, jotka muuten jäisivät kotona työskenneltäessä käymättä.

Venyttele kroppaasi ja lepuuta niskojasi taukojen aikana. Kotitoimistossa taukoja ei synny yhtä luontevasti kuin työpaikalla. Siksi nekin on syytä aikatauluttaa etukäteen.

Kotona työskenneltäessä kiusaus arkisten askareiden hoitoon, kuten ruoanlaittoon, siivoamiseen tai kaupassa käyntiin, kesken työpäivän voi olla suuri. Työajalla kannattaa kuitenkin keskittyä työntekoon ja antaa muiden asioiden odottaa. Muuten aika valuu käsistäsi, ja etätyöpäivästä voi tulla stressin lähde, kun yrität illalla paikata sen työajan, mitä pyykinpesuun kului päivällä.

Lopeta työnteko, kun työpäiväsi päättyy. Vältä työ- ja vapaa-ajan sekoittumista, sillä muuten et ole milloinkaan varsinaisesti töissä tai varsinaisesti vapaalla.

Työteho kotitoimistossa

Paras tila kotitoimistolle – olohuone, kodinhoitohuone vai makuuhuone?

Jos se vain suinkin on mahdollista, kotitoimisto kannattaa sijoittaa huoneeseen tai tilaan, jota kukaan muu ei käytä.

Useimpia kodin tiloja ei ole suunniteltu toimimaan työpisteinä.

Sohvalla, nojatuolissa ja sängyssä on mukava oleskella, mutta ne eivät yleensä ole ergonomisesti sopivia paikkoja 7-8 tunnin istumatyöhön.
 
Paras tila kotitoimistolle on aina se, mihin pystyy perustamaan kunnollisen työpisteen.
Sinne pitäisi mahtua korkeudeltaan ja muilta mitoiltaan tarpeisiisi sopiva pöytä ja työtuoli. Lisäksi näppäimistön ja tuolin välissä on oltava tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Kotona työskentely ei edellytä erillistä työhuonetta tai toimistoa, vaan kotitoimiston voi aivan hyvin perustaa mihin tahansa soppeen, jossa sille on riittävästi tilaa. Ehkä työpiste olohuoneessa ei ole tyylikkäin mahdollinen sisustusratkaisu, mutta parempi sekin kuin jatkuva selkäsärky!

Lue lisää täältä: Ihanteellinen kotitoimiston sisustus – keskipisteessä työn ilo, ergonomia ja tehokkuus

kotitoimisto

Inspiraatiota kotitoimistoon

Viimeiseksi tarkastelemme kahta tärkeää asiaa, jotka voivat helpottaa kotitoimistossa työskentelyä niin kehon kuin mielenkin kannalta:

 •  kotitoimistoon sopivia voimisteluliikkeitä eli taukojumppaa
 •  kotitoimistovinkkien jakaminen kollegojen kesken.
Inspiraatiota kotitoimistollesi

Kotitoimistoon sopivia voimisteluliikkeitä

Fyysinen aktiivisuus on ratkaisevaa istumatyöläisen kehon terveyden ja kivuttomuuden kannalta.

Erityisesti tämä pätee kotona työskentelyyn, sillä siellä työn keskeytykset esimerkiksi kahviautomaatille, kokoushuoneeseen tai kollegan työpisteelle kävelemisen vuoksi jäävät pois.

Keho on silti pidettävä liikkeessä myös kotitoimistossa. Sopivia voimisteluliikkeitä ovat esimerkiksi:

 • eteen kumartuminen
 • tuolille istuminen ja tuolilta nousu
 • käsien heiluttelu jaloista joustaen
 • pään kääntäminen sivulle
 • selän kierto seisaallaan.

Youtube-kanavallamme on paljon videoita toimistoon sopivista voimisteluliikkeistä

Inspiraatiota kotitoimistollesi

Kotitoimistovinkit kiertoon kollegojen kesken

Et varmasti ole omalla työpaikallasi ainoa, joka työskentelee ainakin silloin tällöin kotona. Luultavasti useimmilla työtovereistasi on ainakin jonkinlainen kotitoimisto ja sitä myöten kokemuksia hyvistä ja huonoista ratkaisuista.

Puhukaa kotitoimistokokemuksistanne keskenänne ja auttakaa toisianne saamaan kotona työskentelystä mahdollisimman paljon irti.

Ergonomian ja hyvien työolojen ottamisessa esille työpaikoilla on oikeastaan vain voitettavaa.

Kokeile veloituksetta 14 päivän ajan

Contour Designin ergonomiset tuotteet on suunniteltu henkilöille, jotka viettävät suuren osan työpäivästään tietokoneen ääressä. Ergonomisten hiirtemme avulla voit lisätä tehokkuutta, ehkäistä jännityksiä ja vähentää perinteisen tietokonehiiren käytöstä aiheutuvia kipuja.