Case: Jyske Bank sitoutui torjumaan toistuvaa työtä

”Työntekijät ovat tärkein voimavaramme”, sanoo Sine Askov Møller, joka on Jyske Bankin Team Working Environmentin (tiimityöympäristön) työterveys- ja turvallisuuskonsultti (OHSAS-konsultti). ”Heidän tulisi voida nauttia työstään ilman liiallista fyysistä tai psyykkistä rasitusta. Tiedämme, että stressiä ja paineita on vaikea täysin välttää. Siksi etsimme jatkuvasti vinkkejä, joiden avulla saamme lisättyä työpäivään toimintaa ja vaihtelua. Eivätkä pyrkimyksemme tässä suhteessa todellakaan mene hukkaan – työntekijät näkevät, että heidän työllään on merkitystä, ja mukautuvat nopeasti uusiin aloitteisiin.”

Sine Askov Møller
Työterveys- ja Turvallisuusneuvonantaja
Jyske Bank

Keskeiset työkalut kestävää laatua

Sine Askov Møller selittää yksityiskohtaisesti, miksi Jyske Bank on valinnut työntekijöilleen RollerMouse-ratkaisun: ”Hiiri ja näppäimistö ovat useimpien Jyske Bankin työntekijöiden keskeiset työkalut, joten on tärkeää varmistaa näiden työkalujen kestävyys, helppokäyttöisyys ja asennuksen helppous. RollerMouse on erinomaisesti muotoiltu, tuntuu hyvältä ja sitä on ilo käyttää.”

RollerMouse saa jalansijaa

”Työntekijät voivat tilata RollerMousen itse verkkokaupastamme. Sopimuksena on: kertokaa, jos se ei auta! Mutta kun työntekijä on asentanut hiiren, kuulemme hänestä hyvin harvoin uudelleen. Itse asiassa on todennäköisempää, että saamme seuraavien viikkojen aikana lisää tilauksia samalta osastolta”, Sine Askov Møller kertoo.

Elsine S. Møller on Jyske Bankin tietoturva- ja hallinto-osastolla työskentelevä IT-teknikko. Hän on työskennellyt kokopäiväisesti näppäimistön ääressä koko Jyske Bankin palveluksessa viettämänsä ajan, yhdeksän vuotta. Aiemmassa työpaikassaan hän oli usein sairaana hiiren käyttöön liittyvän vamman vuoksi, jonka aiheuttama kipu esti häntä nostamasta oikeaa käsivarttaan. Jyske Bankin palvelukseen tultuaan hän sai käyttöönsä näppäimistöön keskitetyn RollerMousen – eikä kipu ole enää palannut.

Lue lisää keskitetyistä hiiristämme

Sine Askov Møller

RollerMouse saa jalansijaa

Kädet ja sormet liikkuvat lähes taukoamatta, kun Elsine S. Møller työskentelee RollerMousellaan. Hän ohjaa hiirtä oikean kätensä peukalolla ja etusormella ja käyttää hiiren painikkeita vasemman kätensä sormilla. Tämä tekee työasennosta tasapainoisemman ja vähentää oikeaan käteen ja etusormeen kohdistuvaa rasitusta. Elsine S. Møller pitää erityisesti RollerMouse Red plus -hiiren leveästä rannetuesta: ”Voin lepuuttaa kyynärpäitäni pöydällä ja ranteitani rannetuen päällä, mikä tekee työasennosta mukavamman. Ilman sitä hartiani alkavat heti kipeytyä.”

Elsine S. Møller on innokas kokeilemaan useita muitakin RollerMousen toimintoja, kuten kopiointia/liittämistä: ”Se on todella fiksu toiminto, mutta minun on vaikea vieroittaa itseäni yleensä käyttämistäni pikanäppäinyhdistelmistä. Minulla on taipumus palata vanhoihin tapoihini nopeasti työskennellessäni”, hän selittää.

RollerMouse Red plus and a Balance Keyoard from Contour Design. Contour design cures Mouse arm and RSI. At Contour Design you can buy your new RollerMouse, Unimouse and SliderMouse.

”Se on auttanut minua työskentelemään paljon entistä tehokkaammin, koska sen ohjaus on niin helppoa”

RollerMouse mukautuu automaattisesti

Lopuksi OHSAS-konsultti Sine Askov Møller korostaa vielä yhtä uuden RollerMouse Redin etua: Käyttäjät voivat muokata RollerMouse-asetuksiaan mieleisikseen. He voivat määrittää osoittimen nopeuden ja päättää, miten herkästi haluavat hiiren toimivan. Lisäksi se on ainoa laatuaan, joka mukautuu automaattisesti työskentelyyn useilla näytöillä. ”Olemme juuri ottaneet käyttöön kahden näytön ratkaisuja, joissa on ratkaisevan tärkeää, että osoitin on täysin hallinnassa”, hän korostaa.

blank

Tietoa Team Working Environmentista

Jyske Bankin Team Working Environmentia (tiimityöympäristöä) käytetään henkilöstöpalveluissa ja IT-tuessa. Sen lisäksi, että tiimi määrittää yleiset puitteet työterveys- ja turvallisuusperiaatteille, se tekee töitä myös erityisesti työntekijöiden hyvinvoinnin, psyykkisen työympäristön ja välittömien fyysisten työolojen parantamiseksi. Pankki on sitoutunut yksitoikkoisen, toistuvan työn torjumiseen, ja yksi sen aloitteista on järkevän vaihtoehdon tarjoaminen tavanomaiselle näppäimistön ja hiiren yhdistelmälle. Siksi Team Working Environmentiin (tiimityöympäristöön) on valittu RollerMouse-ratkaisu ja siihen sopiva Balance Keyboard -näppäimistö.

blank