Frequently Asked Questions

Kun puhdistat RollerMousea, suosittelemme, että noudatat alla olevasta linkistä löytyviä puhdistusohjeita.

Tärkeää! – On tärkeää, että et käytä voimakkaita pesuaineita tai käsidesiä RollerMouseesi. Suosittelemme paineistetun ilman ja antibakteeristen puhdistusliinojen käyttöä.

Noudata puhdistusohjeita: - Red/Red plus – Free3 – Pro3

Was this article helpful? 0 0

Rannetuen voi irrottaa puhdistamista tai vaihtamista varten. Puhdista se miedolla puhdistusaineella. Jos rannetuki on vaihdettava, ota yhteyttä meihin.

Was this article helpful? 0 0

Ota meihin yhteyttä saadaksesi varakuoret jumittuville painikkeille.Ohjeet painikkeiden vaihtoon löytyvät täältä. 

Was this article helpful? 0 0

Sensoriin tarttunut pöly, karvat ja nukka voivat saada osoittimen liikkumaan virheellisesti. Sensorin puhdistaminen voi auttaa.

Noudata puhdistusohjeita:– Red/Red plus– Free3– Pro3 

Was this article helpful? 2 2

RollerMousessa saattaa olla väärä tila-asetus. Noudata seuraavia ohjeita:

Paina osoittimen nopeuspainiketta (DPI) ja kopiointipainiketta (COPY) samanaikaisesti, kunnes LED-valot osoittavat valitun tila-asetuksen.

Vapauta kopiointipainike ja paina sitä uudestaan selataksesi tila-asetuksia.

Oikeassa reunassa välkkyvä valo merkitsee, että laite on Mac-tilassa.Vasemmassa reunassa välkkyvä valo merkitsee, että laite on PC-tilassa.

Keskeltä sivuille välkkyvä valo merkitsee, että laite on HID-tilassa.

Huomaa! Mikäli käytät etätyöpöytäyhteyttä, ole hyvä ja lataa ajuri.

Was this article helpful? 0 0

Tutustu käyttöohjeisiin säätääksesi osoittimen nopeutta ja perehtyäksesi eri nopeusvaihtoehtoihin.

Laitteen käyttöohje on ladattavissa Tuki-sivultamme.

Was this article helpful? 0 1

Jos olet siirtänyt ohjaustangon oikeaan tai vasempaan laitaan ja haluat yhä jatkaa osoittimen siirtämistä, siirrä ohjaustankoa vielä hieman haluamaasi suuntaan, kunnes kuulet napsahduksen. Tämä aktivoi ääriasennontunnistimen, jolloin osoitin voi liikkua näytöllä minne tahansa. Vapauta ohjaustanko, kun osoitin on haluamassasi paikassa.

Jos osoitin on liian usein ohjaustangon toiminta-alueen ulkopuolella, valittu osoittimen nopeus voi olla liian alhainen.

Was this article helpful? 0 1

Lataa uusin ajuri, jotta voit manuaalisesti muuttaa painikkeiden toimintoja. Kaikki ajurimme ovat ladattavissa Ajurit-sivultamme.

Was this article helpful? 0 0

Tällä hetkellä mikään RollerMouse-tuotteemme ei ole suunniteltu yhteensopivaksi KVM-kytkimien kanssa. Joidenkin KVM-kytkimien ominaisuuksista johtuen RollerMouse voi olla niiden kanssa yhteensopiva. RollerMousea ei ole kuitenkaan tarkoitettu käytettäväksi KVM-kytkimen kanssa.

Useimpien KVM-kytkimien käyttö edellyttää, että kytkin tunnistaa liitettävän laitteen joko näppäimistöksi tai hiireksi. RollerMousen liittäminen on siksi ongelmallista. Jotkut KVM-kytkimet voivat tästä huolimatta tunnistaa myös muita laitteita kuin perinteisiä hiiriä ja näppäimistöjä.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoa. 

Was this article helpful? 0 0

RollerMousen napsautustoiminto, -voimakkuus ja -ääni* ovat säädettävissä.

Ole hyvä ja noudata käyttöohjetta. (link to product manuals)

*(vain Red/Red Plus -malleissa)

Was this article helpful? 0 3

Hiiri voi toimia virheellisesti riippuen siitä, mihin se on kytketty tietokoneessasi. Jos hiiren käyttäminen on aiemmin onnistunut samassa laiteympäristössä ongelmitta, vika on luultavasti muualla. Liitä hiiri suoraan tietokoneesi taakse parhaan liitännän varmistamiseksi.

KVM-kytkimen, telakointiaseman tai USB-hubin käyttäminen voi aiheuttaa ongelmia.

Joidenkin ohjelmien on myös havaittu aiheuttavan ongelmia RollerMousen käytössä, esimerkiksi VMWaren ja Paradoxin.

Lisäksi muiden ohjelmistojen ajurit voivat toisinaan aiheuttaa ongelmia, etenkin muiden osoitinlaitteiden ajurit. Mikäli olet aiemmin käyttänyt muita osoitinlaitteita, varmista että niiden ohjelmistot on poistettu kokonaan.

Was this article helpful? 0 2

Lyhyet näppäimistön säätöpalat on pakattu kiinnitettyinä pitkiin säätöpaloihin. Jos haluat käyttää lyhyitä säätöpaloja, irrota ne ensin pitkistä säätöpaloista.

Was this article helpful? 0 0

Kaikkiin RollerMouse-laitteisiin on ohjelmoitu valmiiksi kätevät painiketoiminnot. Sisäänrakennettu laiteohjelmisto tarjoaa käyttäjilleen ergonomisimmat painiketoiminnot, joten laite on kytkemistä vailla käyttövalmis.

Voit kuitenkin halutessasi säätää painiketoimintoja saadaksesi käyttöön enemmän toimintoja ja vaihtelua.

RollerMouse Free3-, Pro3- ja Red-malleissa on sisäänrakennettuna PC- ja Mac-tila.Tutustu käyttöohjeisiimme saadaksesi apua tila-asetusten vaihtamiseen.

Was this article helpful? 0 0

Kokeile liittää dongle-vastaanotin tietokoneeseen tuotteen mukana tulleen USB-johdon avulla.

Tarkista, onko dongle yhdistetty USB 3.0 -porttiin (sininen portti) vai USB 2.0 -porttiin (musta portti). USB 3.0 -porteissa on USB 2.0 -portteja suurempi radiotaajuusinterferenssi, joka voi aiheuttaa viivettä.

Was this article helpful? 0 0

Kyllä, kaikki Contour-näppäimistöt on suojattu salauksella.

Sovittimen ja langattoman tuotteen (2,4GHz) välistä viestintää suojaa algoritmi nimeltä AES 128 bit, joka on alan standardi silloin kun on kyse kuluttajalaiteiden suojauksesta. Laiteparin muodostamisen aikanaluodaan satunnainen salausavain, jonka sovitin ja langaton laite vaihtavatkeskenään ja joka tallennetaan käytettäväksi myöhemmin viestinnän salaamisessa.

Laiteparin muodostus pysyy salattuna siksi, että se tapahtuu ainoastaan käyttäjän pyynnöstä. Sillä on tarkoituksella lyhyt kantavuus, joka estää salakuuntelun.

Was this article helpful? 0 0

Kokeile seuraavia toimenpiteitä:

 • Varmista, että laitteen USB-johto on liitetty suoraan tietokoneeseen hubin tai telakointiaseman sijaan.
 • Kokeile liittää RollerMouse toiseen USB-liitäntään tietokoneessasi tai käynnistä tietokone uudelleen.
 • Kokeile liittää RollerMouse toiseen tietokoneeseen.
 • Varmista, että tietokoneeseen ei ole asennettu toisen hiiren ajuria. Se voi häiritä RollerMousen toimintaa.
 • Kokeile liittää jokin toinen RollerMouse-laite tietokoneeseesi ja oma RollerMouse-laitteesi toiseen tietokoneeseen.

Jos ongelma ilmenee vain, kun RollerMouse on liitetty sinun tietokoneeseesi, ongelma on todennäköisesti tietokoneessasi. Jos ongelma esiintyy aina samanlaisena tietokoneesta riippumatta, syynä on todennäköisesti RollerMouse.

Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä, niin autamme.

Was this article helpful? 0 0

Tietyissä tilanteissa langattoman laitteen ja USB-vastaanottimen välinen yhteys voi häiriintyä tai katketa. Jos näin käy, pariliitos voi olla tarpeen muodostaa uudestaan. Noudata pariliitoksen muodostamisohjeita:

Balance Keyboard:

RollerMouse Red:

RollerMouse Free3:

Unimouse:

Contour Mouse:

Was this article helpful? 0 0

Kyllä, kaikissa langallisissa* RollerMouse-tuotteissamme on kevyen asiakaspäätteen tila. Ole hyvä ja seuraa alla olevaa opasta.

– Red/Red plus – Free3– Pro3 

*langattomissa RollerMouse-tuotteissa ei ole tätä tilaa, eivätkä ne siksi välttämättä toimi kevyillä asiakaspäätteillä.

Was this article helpful? 0 0

Lyhyet näppäimistötuet on kiinnitetty pitkiin näppäimistötukiin. Jos haluat käyttää lyhyitä näppäimistötukia, ne on ensin irrotettava pitkistä näppäimistötuesta.

 

Was this article helpful? 0 0

Tässä on vinkkejä vianmääritykseen:

 • Varmista, että USB-kaapeli on kytketty suoraan tietokoneeseen eikä USB-keskittimeen tai telakointiasemaan.
 • Kokeile liittää RollerMouse toiseen USB-tuloon tai käynnistä tietokone uudelleen.
 • Kokeile liittää RollerMouse toiseen tietokoneeseen.
 • Varmista, ettei tietokoneessasi ole toista hiiren ohjainta. Se voi häiritä RollerMouse-hiiren toimintaa.
 • Kokeile liittää toinen RollerMouse tietokoneeseen (ja päinvastoin) Jos ongelma ilmenee vain, kun RollerMouse on liitetty tietokoneeseen, ongelma johtuu todennäköisesti tietokoneesta.

Jos RollerMouse-hiiresi ongelma ilmenee samalla tavalla kaikissa muissa tietokoneissa, ongelma johtuu todennäköisesti RollerMouse-hiirestäsi.Jos ongelma ei poistu, voit pyytää meiltä apua täältä.

Was this article helpful? 1 0

Suosittelemme aina liittämistä suoraan tietokoneeseen, jotta yhteys olisi paras mahdollinen.Yhteydessä voi esiintyä epäsäännöllisyyksiä, jos se liitetään telakointiaseman, USB-keskittimen tai KVM-kytkimen kautta.

Jos hiiren ja telakointiaseman välisessä liitännässä ilmenee epäsäännöllisyyksiä, kokeile liittää hiiri suoraan tietokoneeseen ja katso, muuttuuko tilanne.

Was this article helpful? 0 0

Kokeile ladata akku liittämällä Unimouse tietokoneeseen USB-latauskaapelin avulla.Varmista, että Unimousen pohjassa sijaitseva virtakytkin on ON-asennossa ja että hiiri on liitetty tietokoneeseen joko USB-kaapelilla tai langattomalla USB-vastaanottimella.Jos ongelma ei ratkea, muodosta uusi pariliitos Unimousen ja langattoman USB-vastaanottimen välille.Lataa Säätöohjeet

Was this article helpful? 0 1

Seuraa käyttöohjeita säätääksesi Unimouse-hiirtä. Lataa Säätöohjeet

Was this article helpful? 0 0

Voit muuttaa osoittimen nopeutta Unimousen jalustassa sijaitsevasta soikeasta painikkeesta. Valittavanasi on 10 eri nopeutta hitaasta (800 dpi) nopeaan (2800 dpi).

Was this article helpful? 0 0

Kyllä voit. Jos haluat vaihtaa keskipainikkeen toiminnon kaksoisnapsautukseksi, paina soikeaa osoittimen nopeuspainiketta ja keskipainiketta samanaikaisesti. Toista vaihtaaksesi toiminnot takaisin.

Was this article helpful? 0 0

Kyllä ovat. Tätä varten sinun tulee ladata verkkosivuiltamme uusin ajuri, jonka kautta voit muuttaa painikkeiden toimintoja. Muista ottaa uudelleenohjelmoidut asetukset käyttöön painamalla “Apply” ja “Close”.

Was this article helpful? 0 0

Ole hyvä ja ota yhteyttä tukeen.

Was this article helpful? 0 0

Liitä Unimouse Wireless -hiiri tietokoneeseen USB-latauskaapelin avulla. Unimouse Wireless -hiiren akku latautuu noin 2 tunnissa.

Was this article helpful? 0 0

Unimouse Wireless -hiiren akku latautuu noin 2 tunnissa.

Was this article helpful? 0 0

Akunkesto on noin 1 kuukausi.

Was this article helpful? 0 0

Mikäli sinulla on ongelmia laitteen akun kanssa, ota yhteyttä tukeen.

Was this article helpful? 0 0

Contour Multimedia Controller toimii Applen tietokoneilla, joissa on käytössä MacOS 10.10 tai uudempi käyttöjärjestelmä.

Lisäksi se toimii Windows-PC:illä, joissa on käytössä Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 tai Windows 10.

Was this article helpful? 0 0

Windows 10 -käyttöjärjestelmä muuttaa Multimedia Controller-prosessit automaattisesti pois käytöstä. Avaa tehtävienhallinta, valitse Käynnistys-välilehti ja etsi Multimedia Controller-prosessit. Varmista, että Multimedia Controller-prosessit ovat käytössä (ENABLE).

Tehtävienhallintaprosessit
Mene tehtävienhallintaan, valitse tiedosto ja suorita uusi tehtävä.

Etsi sitten Multimedia ControllerHelper ja käynnistä se. Paikallinen levyasema (C:) > Program Files (x86) > Contour Multimedia Controller

Was this article helpful? 0 0
 • Aivan ensiksi sinun tulee saada Windowsin piilotetut tiedostot näkyviin. Seuraa tämän linkin takaa löytyviä ohjeita: https://support.microsoft.com/en-us/help/14201/windows-show-hidden-files.
 • Etsi seuraavaksi kansio, jossa makrot sijaitsevat: C-asema > ProgramData > Contour Design > Macros
 • Etsi makro, jonka haluat kopioida. Napsauta hiiren oikeanpuoleista painiketta ja kopioi tiedosto ja liitä se sitten kansioon. Näin makro on kopioitu ajuriin. Tiedoston nimeäminen uudelleen tässä kansiossa ei muuta sen nimeä ajurissa, joten voit muuttaa nimen suoraan ajurissa.
 • Voit toistaa kopiointi- ja liittämistoiminnon niin monta kertaa kuin haluat sekä tehdä tarvittavat muutokset ajuriin (uudelleennimeäminen ja painikemuutokset).
Was this article helpful? 0 0

Tällä hetkellä ei, sillä keskitymme Mac- ja Windows-järjestelmiin.

Was this article helpful? 0 0

Contour Multimedia Controller toimii Flip-Q Pro -prompteriohjelmassa ainoastaan ohjelman ladatussa versiossa. Käyttäjät ovat ilmoittaneet ongelmista ohjelman USB-version yhteydessä. Ongelmat vaikuttavat koskevan etenkin Windows-käyttöjärjestelmiä.Mikäli kohtaat ongelmia Multimedia Controller PROn tai Multimedia Controller Xpressin käytössä Flip-Q Pro -prompteriohjelman USB-version yhteydessä, ota yhteyttä osoitteeseen Prompter People.

Was this article helpful? 0 0

Multimedia Controller-asetustiedostot ovat ladattavissa Windowsilletäältä ja Macilletäältä.

Valitse sen ohjelman asetukset, jota haluat käyttää, ja noudata Multimedia Controlleren verkkokäyttöohjeen sivulla 5 olevia tuontiasetuksia.

Mikäli haluamasi ohjelman asetuksia ei löydy luettelosta, voit luoda omat asetukset käyttöohjeen sivujen 2 ja 3 ohjeiden mukaan. Voit myös hakea mahdollisia käyttäjien tai ottaa meihin yhteyttä, mikäli kaipaat apua.

Was this article helpful? 0 0

Ole hyvä ja noudata käyttöohjetta.

Was this article helpful? 0 0

Löydät ohjeet myös foorumiltamme.

Windows:
1. Lataa tiedosto.
2. Pura kansio ja paina mieleesi, mistä kansio löytyy.
3. Avaa Contour Multimedia Controller ohjauspaneeli ja napsauta Options-painiketta.
4. Valitse Import Settings (Tuo asetukset).
Liite:

5. Navigoi kohdan 2 kansioon.
6. Valitse asetukset-tiedosto (settings file).
7. Napsauta näytöllä olevaa Open-painiketta (Avaa).
8. Ota asetukset käyttöön napsauttamalla näytöllä olevaa Apply-painiketta (todella tärkeää!)

Mac v3 -ajuri
1. Lataa tiedosto.
2. Pura kansio ja paina mieleesi, mistä kansio löytyy.
3. Avaa Contour Multimedia Controller -sovellus ja napsauta kohtaa Settings Management Tools (Asetustenhallintatyökalut).
(Se löytyy Multimedia Controller-sovelluksen vasemmasta alakulmasta.)
Liite:

4. Valitse Import Settings (Tuo asetukset).
Liite:

 

5. Navigoi kohdan 2 kansioon.
6. Valitse haluamasi asetustiedosto (tiedoston pääte on .multimediacontrollerSettings, esim. Final Cut Pro X.multimediacontrollerSettings).
7. Napsauta näytöllä olevaa Open-painiketta (Avaa).

Mac v2.2 ja aiemmat ajurit
1. Lataa tiedosto.
2. Pura kansio ja paina mieleesi, mistä kansio löytyy.
3. Avaa Contour Multimedia Controller ohjauspaneeli ja napsauta Options-painiketta.
4. Valitse Import Settings (Tuo asetukset).
5. Navigoi kohdan 2 kansioon.
6. Valitse asetukset-tiedosto (settings file).
7. Napsauta näytöllä olevaa Open-painiketta (Avaa).

Was this article helpful? 0 0

Varmista, että Multimedia Controller-kuvake näkyy tehtäväpalkin oikeassa alareunassa (System Tray). Jos se ei ole näkyvissä, se voi olla piilotettu. Valitse nuoli ylöspäin nähdäksesi piilotetut kuvakkeet ja raahaa Multimedia Controller-kuvake tehtäväpalkkiin.

Kun Multimedia Controller-kuvake on näkyvissä, käynnistä ohjelma, jonka kanssa haluat käyttää Multimedia Controller. Mikäli ohjelma on jo käynnissä, napsauta ohjelmaikkunaa aktivoidaksesi sen. Napsauta nyt Multimedia Controller-kuvaketta nähdäksesi, mikä asetustiedosto on merkitty valintamerkillä. ​

Was this article helpful? 0 0

Multimedia Controller PRO- ja Multimedia Controller Xpress-käyttäjien tulee huomioida, että laitteen ajurien asentaminen MacOS-käyttöjärjestelmään edellyttää erillistä lupaa.

Suosittelemme purkamaan ajurin asennuksen ja asentamaan sen uudestaan. Avaa sitten järjestelmäasetukset manuaalisesti ja valitse “Salli” kohdassa Suojaus ja yksityisyys.

Jos Salli-painiketta ei napsauteta 30 minuutin kuluessa ajurin asentamisesta, painike katoaa ja ajuri täytyy asentaa uudelleen. Kun olet sallinut ajurin asentamisen, Mac-tietokone tulee käynnistää uudelleen.

Mikäli ongelmat jatkuvat, asenna ajuri uudestaan, valitse Salli ja käynnistä Mac-kone uudestaan. Jos ongelma ei ratkea, voit yrittää säätää Mojavea saadaksesi Multimedia Controller-ajurin toimimaan.

Mene Järjestelmäasetusten kohtaan Suojaus ja yksityisyys. Yksityisyys-välilehden kohdasta Käyttöapu voit lisätä hallintasovelluksia tietokoneeseesi. Kokeile lisätä Contourin ajuri kyseiseen välilehteen. Muiden asiakkaidemme mukaan tämä yleensä ratkaisee ongelman.

Multimedia Controller-ajurin asennuksen purkaminen ei välttämättä täysin poista kaikkia ajurin tiedostoja. Jos mikään ylläolevista ei ratkaise ongelmaa:

 • Napsauta Käyttäjät ja ryhmät -valikon kohtaa Kirjautumiskohteet ja tarkista, onko Contourin ohjelma merkitty keltaisella varoituskuvakkeella. Jos on, poista merkintä napsauttamalla miinuspainiketta.
 • Napsauta sitten Suojaus ja yksityisyys -valikon kohtaa Yleiset ja tarkista, voitko sieltä käsin sallia Contourin ajurin asentamisen. Napsauta siinä tapauksessa Salli.
 • Voit myös kokeilla asentaa ajurin uudelleen ja käynnistää tietokoneen uudelleen.
Was this article helpful? 0 0

Valitettavasti ei. Contour Multimedia Controller toimii luomalla näppäinpainalluksia, jotka suuntautuvat automaattisesti etualalla toimivaan sovellukseen. Tämä pätee sekä Mac- että Windows-käyttöjärjestelmiin.

Was this article helpful? 0 0