RollerMouse on korvannut tavallisen hiireni

RollerMousea on mukava käyttää ja olen juuri korvannut sillä tavallisen hiireni.

Yksi asia on kuitenkin varma, ja se on se, että istun pitkiäkin aikoja tietokoneen äärellä joko tehden pikkutarkkoja editointeja tai tavallisia hallinnollisia tehtäviä. Editointi on hienoa ja se onkin mielestäni tuotannon paras vaihe. Mutta kun käytän tavallista hiirtäni, minun on aina vähän väliä pidettävä tauko lepuuttaakseni kättäni.

Kristian Baycroft
Johtaja
Wider Horizon

rollermouse user story

"Sitä kipua en ole tuntenut sen jälkeen kun aloin käyttämään RollerMousea"

Wider Horizon on luova mediayhtiö, joka tuottaa erilaisia videoita asiakkaille. Työpäivämme vaihtelevat päivästä toiseen: yhtenä päivänä voisimme kuvata häitä ja seuraavana saatamme olla rakennustyömaalla kuvaamassa harjoitusvideota. Yksi asia on kuitenkin varma, ja se on se, että istun pitkiäkin aikoja tietokoneen äärellä joko tehden pikkutarkkoja editointeja tai tavallisia hallinnollisia tehtäviä. Editointi on hienoa ja se onkin mielestäni tuotannon paras vaihe. Mutta kun käytän tavallista hiirtäni, minun on aina vähän väliä pidettävä tauko lepuuttaakseni kättäni. Se ei ole jatkuvaa kipua, mutta hyvin yleinen 6–8 tunnin editoinnin jälkeen. Sitä kipua en ole tuntenut sen jälkeen kun aloin käyttämään RollerMouse.

Jakob Rosen

Huomasin tuotteen potentiaalin

Kuulin ensin RollerMousesta kun olin Broadcast Video -messuilla vuonna 2017 täysin sattumalta, kun satuin olemaan kiinnostunut jostain täysin toisesta Contourin tuotteesta. Valehtelisin, jos sanoisin, että pidin RollerMousesta heti sen nähdessäni. Pidin sitä aluksi outona ja omituisena käyttää - se ei näyttänyt laitteelta, jota voisin käyttää päivittäin. Se ei hurmannut minua, mutta pidin mieleni avoimena, koska näin tuotteen potentiaalin. Sain käsiini yhden kokeillakseni sen käyttöä kunnolla omalla tietokoneellani ja mahdollisuuden nähdä, miten se vaikuttaa työnkulkuuni ja tuottavuuteeni.

"En uskonut, että tottuisin RollerMousen käyttöön, mutta uutuuden viehätys käyttää jotain niin erilaista teki siitä käytännöllisesti katsoen hauskaa ja sitten jo totuinkin RollerMousen käyttöön."

Oppimiskäyrä oli yksinkertainen

RollerMousen asentaminenkin oli helppoa, kun se vain kytketään USB:n kautta. Aluksi en tullut toimeen RollerMousen kanssa, koska se tuntui erilaiselta kuin tavallinen hiiri. Kurkotin kokoajan näppäimistön oikealle puolelle ottaakseni tavallisen hiireni. Minun piti opetella uudelleen käyttämään hiirtä, kun käytin RollerMousea, mutta oppimiskäyrä oli yksinkertainen. Muutaman päivän päästä RollerMousen käyttö tuntui mukavalta ja pystyin käyttämään sitä yhtä nopeasti kuin tavallista hiirtä. En uskonut, että tottuisin RollerMousen käyttöön, mutta uutuuden viehätys käyttää jotain niin erilaista teki siitä käytännöllisesti katsoen hauskaa ja sitten jo totuinkin RollerMousen käyttöön. On tärkeää mainita, että ensin käyttäessäni RollerMousea, minusta oli vaikeaa kirjoittaa, koska painoin aina vahingossa välilyöntiä käsieni asennon takia. Nyt sitä ei kuitenkaan enää tapahdu.

Lue lisää RollerMousesta täältä
RollerMouse Red being used at the desk

Näitä näppäimiä on nopeampi käyttää kuin mitään muita pikanäppäimiä

Kun käytin RollerMousea yhdessä Premier Pron kanssa, sitä oli helppo käyttää. En huomannut, että hiiren muutos haittaisi kykyjäni. Sen käyttö oli todellakin erilaista, mutta totuin siihen nopeasti. Jonkin ajan kuluttua huomasin, että editoin nopeammin monestakin syystä. Ensimmäinen syy on se, että RollerMousella tarvitaan vain pieniä liikkeitä, jotta kursori siirtyy näytön reunasta toiseen. Se on vain pieni seikka, mutta pitkällä aikavälillä sillä on suuri merkitys. Toiseksi, RollerMousessa on kopioi- ja liitä-painikkeet, jotka helpottavat elämää, jos minun täytyy kopioida jotain. Tiedän myös näppäinyhdistelmistä, mutta näitä painikkeita on vieläkin nopeampi käyttää. Joskus unohdan käyttää painikkeita, koska en ole tottunut niihin, mutta kun muistan ne, niiden käyttö säästää aikaa! Viimeinen syy, miksi editoin nopeammin RollerMousella on se, että RollerMousen mukavuuden vuoksi voin käyttää sitä pidempään ilman käteni lepuuttamista ja taukoa. RollerMousen ergonomisen suunnittelun vuoksi sinun on pakko käyttää sitä ja näppäimistöäsi terveellisemmin. En ehkä tunnista kaikkia etuja nyt, mutta olen varma, että 60-vuotias minä kiittää myöhemmin.

RollerMouse Red from Contour Design. Contour design cures Mouse arm and RSI. At Contour Design you can buy your new RollerMouse, Unimouse and SliderMouse.

Lopuksi

Mitä tulee muiden ohjelmistojen käyttämiseen RollerMousen kanssa, siihen tottuminen vaatii enemmän harjoittelua ja oppimista. Esimerkiksi Adobe Illustratorilla jäljittäminen tai After Effectsilla maskaaminen on aluksi hieman hankalaa. Niissä onnistuminen vaati muutaman yrityksen, mutta sen opittuani prosessi nopeutui luonnollisesti.

Haluaisin sanoa, että RollerMouse on hyvä tuote ja mieleni oli täysin muuttunut. Aluksi en pitänyt siitä, mutta kun olin oppinut käyttämään sitä päivittäin, mielipiteeni muuttui. Sitä on mukava käyttää ja olen juuri korvannut sillä tavallisen hiireni. Pidän tavallisen hiireni lähellä varmuuden vuoksi, mutta toistaiseksi käytän vain RollerMousea.

rollermouse close up

Tietoa Wider Horizonista

Wider Horizon tarjoaa useita eri palveluja: promo- ja häävideoista dokumentteihin ja esittelyfilmeihin. Yritys perustettiin alun perin tavoitteena tehdä videotuotanto kaikkien saataville ja kohtuuhintaisena kaikille, säilyttäen samalla korkealaatuiset tuotantoarvot. He eivät koskaan tyydy vähempään. Yritys sijaitsee Lontoossa.