Rasitusvammat kuriin Unimousen avulla

Lana Dolan työskentelee arviointipäällikkönä Halifaxissa sijaitsevassa Vaughan Ergonomicsissa (VergoUK:ssa), joka on erikoistunut näyttöpäätetyövälineiden arviointiin eri organisaatioissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Laajan kokemuksensa ansiosta Lana on asiantuntija, mitä tulee sopivien kalusteiden, näppäimistöjen, tietokonehiirten ja muiden työvälineiden suositteluun henkilöille, jotka kärsivät rasitusvammoista tai joille voi kehittyä hankalia terveysvaivoja toimistotyöstä johtuen.

Lana Dolan
Arviointipäällikkö
VergoUK

Vahva suosikki

“Tarjoamme työntekijöille tuotevinkkejä laajasta kalusteiden ja ergonomisten tuotteiden valikoimasta. Ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa tietokoneella, mikä voi aiheuttaa rasitusvammoja. Näitä yritämme ehkäistä”, Lana Dolan kertoo.

Lanan työ on vaihtelevaa, ja niin ovat myös hänen asiakkaansa. Täydellisen hiiriratkaisun löytäminen asiakkaalle voi olla vaikeaa, mutta Unimouse helpottaa työtä, sillä se sopii hyvin erilaisiin tarpeisiin. “Unimouse on vain yksi lukuisista valikoimaamme kuuluvista ergonomisista hiiristä, mutta ainutlaatuisen säädettävyytensä ansiosta siitä on kehittynyt yritysten suosikkituote. Se on suunniteltu räätälöitäväksi asiakkaan tarpeisiin sen sijaan, että asiakkaan täytyisi totutella sen käyttöön. Juuri tämä on avaintekijä rasitusvammojen ehkäisyssä”, Lana kertoo.

Woman tries to relieve pain in her hands from repetitive strain injuries

Pystysäätö ja peukalotuki

Unimouse on säädettävä pystyhiiri, jonka kallistuskulma on säädettävissä 35–70 asteeseen. Tämä korjaa käden asentoa ergonomisemmaksi ja siirtää painoa pois ranteelta. Unimousessa on myös käden koon mukaan liikuteltava peukalotuki.

“Suosikkiominaisuuteni Unimousessa on sen säädettävyys. Etenkin monimutkaisissa rasitusvammoissa voi olla vaikeaa arvioida, missä kipu tarkalleen ilmenee. Unimousen säädettävyys pystysuunnassa ja liikuteltava peukalotuki tarjoavatkin ratkaisun, joka sopii monelle.”

Voit lukea lisää Unimouse -hiirestä täältä
Unimouse is a fully adjustable vertical computer mouse - you choose the angle you prefer to work with

”Se on suunniteltu räätälöitäväksi asiakkaan tarpeisiin sen sijaan, että asiakkaan täytyisi totutella sen käyttöön. Juuri tämä on avaintekijä rasitusvammojen ehkäisyssä"

Ota vinkistä vaari

On aina luottamusta herättävää, kun asiantuntija noudattaa omia ohjeitaan, ja Lana käyttääkin Unimousea myös omassa työssään – ei kuitenkaan hoitaakseen rasitusvammoja.

“Olen alkanut itsekin käyttää Unimousea tietokonetyöskentelyssä – en kuitenkaan kärsi rannekanavaoireyhtymästä, vaan haluan nimenomaan ehkäistä mahdollisia vaivoja. Unimouse tukee hyvää käden asentoa ja on mukava käyttää. Lisäksi sen säädettävyyden ansiosta voin vaihdella asentoa helposti. Jos se on hyväksi asiakkailleni, se on hyväksi myös minulle. Minä ja tiimini suosittelemme Unimousea viikoittain työssämme.”

Lana Dolan, Lead Assessor