New products from Contour Design, the RollerMouse Pro and SliderMouse Pro with light grey wrist rests

Miten valitset täydellisen hiiren?

Tietokonelaitteisiin on monia vaihtoehtoja. Tässä opastamme sinua kaikessa toiminnoista muotoiluun, jotta sinulla olisi lopulta parhaat mahdollisuudet valita sinulle paras hiiri.

On selvää, että tulevaisuus on digitaalinen - ja se tarkoittaa väistämättä enemmän aikaa ruudun ääressä. Laitteet, joilla useimmat ihmiset nykyään työskentelevät, kehitettiin 1980-luvulla - tietojenkäsittelyn alkuaikoina. Hiiren ja näppäimistön muotoilu ei ole kuitenkaan muuttunut paljon sen jälkeen.

Me Contourilla olemme sitoutuneet antamaan jokaiselle tietokoneen käyttäjälle mahdollisuuden löytää täydellinen hiiri. Miten se onnistuu?

Vaihe 1: Kysymys kivusta

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, on se, onko sinulla jo kipua tai onko sinulla kipuriski. Pitkien työtuntien viettäminen tietokoneen ääressä voi aiheuttaa ei-toivottuja lihas- ja nivelvaivoja. Vaikka et olisikaan vielä kokenut kipua tietokonetyöskentelystä, on todennäköistä, että tietokoneen käyttäjillä on jossain vaiheessa ongelmia joko päänsäryn tai lihas- ja nivelkipujen kanssa.

Ergonomisen hiiren avulla sinulla on paremmat edellytykset pitkään työskentelyyn tietokoneen ääressä. Tärkeintä on löytää tarpeisiisi ja kehoosi sopiva hiiri.

Niska tai hartiat kipeät?
Man with glasses sitting at his computer with neck pain

Vaihe 2: Perinteinen vai moderni?

Jos perinteisen yhden käden hiiren käyttäminen aiheuttaa jo kipua, suosittelemme kokeilemaan keskitettyä hiirtä.

Keskitetty hiiri vähentää epäsymmetristä työskentelyä, sillä molemmat kädet lepäävät suoraan kehon edessä koko päivän - ja saat käyttää molempia käsiä!

Jos keskitetty hiiri on hieman liian epäsovinnainen, säädettävä pystyhiiri on hyvä vaihtoehto. Pystyhiiremme Unimouse on markkinoiden säädettävin hiiri, jonka avulla voit kulmauttaa hiirtä tarpeidesi mukaan koko päivän ajan.

Tutustu keskitetyn hiiren etuihin
Dark blue illustrations of Contour Design products on a light grey background

Riippumatta siitä, valitsetko perinteisen vai modernin ratkaisun, tärkein nyrkkisääntö on vain yksi yksinkertainen sana: "vaihtelu".

Vaihe 3: Työtilan sisustus

Kaikki työasemat näyttävät erilaisilta. Jotkut työskentelevät enimmäkseen toimistolla paikallaan olevasta pöytätietokoneesta, toiset työskentelevät yhdistelmänä toimiston ja kodin välillä - ja jotkut työskentelevät tien päällä. Hiiren valinnassa on tärkeää ottaa huomioon, miten työtilasi on järjestetty, sillä jotkin hiiret soveltuvat paremmin kuin toiset esimerkiksi liikkuvaan työpaikkaan.

Paikallaan olevissa työpisteissä, kuten toimiston kiinteässä tilassa, on yleensä enemmän tilaa kuin liikkeellä työskennellessä. Siksi suosittelemme keskitettyä hiirtä, joka vie yleensä saman leveyden kuin näppäimistösi. Lyhyesti sanottuna keskitetty hiiri tarjoaa optimaalisen ergonomisen vastineen rahalle.

Jos olet usein liikkeellä, suosittelemme kevyttä, pienempää hiirtä painavamman, paikallaan olevan hiiren sijaan. Esimerkiksi kompakti keskitetty hiiri tai pystysuora, yhden käden hiiri.

Vertailla tuotteita
man working remotely with an ergonomic mouse

Vaihe 4: Materiaalit ja eritelmät

Eri toiminnoilla on erilaiset vaatimukset sekä materiaalin että eritelmien suhteen.

Ehkä työskentelet paikassa, jossa langattomat tuotteet eivät ole IT:n hyväksymiä - tai ehkä sinun on puhdistettava ja desinfioitava laitteesi useammin, koska jaat laitteita työtovereidesi kanssa. Tällaiset tekijät voi olla tärkeää pitää mielessä, kun valitset uutta hiirtä.

Kaikki Contour Design -hiiret voidaan desinfioida ja puhdistaa tarpeen mukaan. Jopa kangasrannetukemme ovat helppohoitoisia, sillä ne on valmistettu kierrätysmuovista, joka on myös erittäin kestävää.

white black photo

Etkö vieläkään ole varma, mitä valita?

Ergonomia ei ole varattu vain terveysidealisteille, jotka käyttävät kaikkia oikeita vitamiineja ja jotka ovat käyttäneet ortopedisiä kenkiä jo ennen kuin se oli siistiä. Päinvastoin.

Ergonomia kuuluu kaikille - ja se on koko tuotteidemme idea. Se on keino, jolla sinä, käyttäjä tai työnantaja, voit tehdä työstä kitkatonta.

Tutustu kaikkiin tuotteisiin