Keskitetyn hiiren edut

RollerMouse Pro and Balance Keyboard

julkaistu

Perinteisen hiiren käyttöön liittyy paljon haittapuolia, kun taas ergonominen keskitetty hiiri tarjoaa vähintään yhtä paljon etuja. Ehkä niitä on vielä enemmän!

Tärkein niistä on se, että keskitetty hiiri auttaa huolehtimaan kehon hyvinvoinnista ja ehkäisemään vammojen syntymistä. Mutta keskitetty hiiri tarjoaa myös muita etuja.

Lue lisää täältä: Tämän vuoksi ergonomiseen hiireen kannattaa investoida

Mahdollistaa luonnollisen työskentelyasennon

Keskitetty hiiri sijoitetaan nimensä mukaisesti keskelle näppäimistön eteen, ja siinä kohdistinta liikutetaan ohjaustangolla. Kun hiiri sijaitsee suoraan kehon edessä, työasento on automaattisesti oikea. Perinteistä hiirtä sen sijaan täytyy jatkuvasti kurkotella, mikä rasittaa kyynärvartta sekä rannetta ja pakottaa ne vääntymään.


Ehkäisee ja vähentää kipuja

Perinteistä hiirtä käytettäessä kehon useat osat rasittuvat: käsivarret, ranteet, kädet, niska ja hartiat. Lisäksi tietokonehiiren käyttöön liittyy toistuvia liikkeitä, jotka rasittavat kehoa merkittävästi.

Katso valikoimamme keskitettyjä hiiriä.

Fysioterapeutti Stuart Nottingham suosittelee käyttämään keskitettyä hiirtä, sillä sen avulla voidaan vähentää kipuja ja epämukavuuden tunnetta.

Se johtuu siitä, että keskitetty hiiri siirtää työskentelyn alueelle, jossa käsivarret pysyvät lähellä kehoa. Lisäksi se tarjoaa perinteiseen hiireen verrattuna huomattavasti paremmat mahdollisuudet säilyttää hyvä työskententelyasento. Keskitettyä hiirtä käytettäessä käsi pysyy myös rentona työn aikana.

Fysioterapeutti Stuart Nottingham suosittelee ottamaan yhteyttä lääkäriin, jos kärsit kivuista, mutta hän muistuttaa myös, että useimpia kipuja voidaan lievittää ja ehkäistä ottamalla ergonomisia ratkaisuja käyttöön työpaikalla.

Lue lisää täältä: Ehkäise rannekipuja toimistotyössä

Vähentää sairauspoissaoloja

Huonosta tai puutteellisesta ergonomiasta aiheutuvat kivut johtavat usein sairauspoissaoloihin, koska yksitoikkoinen istumatyö aiheuttaa jännityksiä ja rasitusta niskaan ja hartioihin sekä siihen työskentelykäteen, jolla normaalisti käytetään tietokoneen hiirtä. Keskitetty hiiri ehkäisee ja lievittää perinteisen hiiren käyttöön liittyvästä rasituksesta johtuvia vammoja ja kipuja.

Sairauspoissaoloja voidaan vähentää merkittävästi käyttämällä keskitettyä hiirtä, joka mahdollistaa entistä luonnollisemman ja ergonomisemman työskentelyasennon.

Hyvinvoivat työntekijät ovat hyviä työntekijöitä

Kun kivuista pääsee eroon, työhön voi keskittyä täysillä ilman rajoitteita. Elämänlaatu paranee kauttaaltaan, sillä työperäiset kivut eivät katoa vapaa-ajallakaan. Sen sijaan ne häiritsevät koko ajan ja vievät kaikki voimat.

Keskitetty hiiri ennaltaehkäisee myös väsymistä, sillä sen ansiosta työskentelyasennosta tulee entistä rennompi.

”Fyysiset kivut huonontavat elämänlaatua ja vaikuttavat joissakin tapauksissa elämään pidemmällä aikavälillä”, norjalainen työturvallisuusneuvoja Jarle Marheim kertoo.


Lisää mahdollisuuksia työasennon vaihteluun

RollerMouse antaa mahdollisuuden lisätä vaihtelua työntekoon, koska sitä voidaan ohjata molemmilla käsillä. Perinteistä hiirtä ohjataan aina vain yhdellä kädellä.

Se mukautuu automaattisesti näyttöön, joten useiden näyttöjen käyttö onnistuu helposti. Lisäksi siinä on paljon ohjelmoitavia painikkeita. Ne vähentävät rasitusta vähentämällä napsautuksia, jotka rasittavat enemmän kuin uskoisikaan.