3 tapaa parantaa työnkulkua

3 ways to improve your workflow

julkaistu

Monilla meistä on tavoitteena parantaa päivittäistä workflow'ta eli työnkulkua. Teemme joka päivä kovasti töitä voidaksemme pitäytyä deadlineissa ja täyttää kollegojemme, esimiestemme ja itsemme asettamat odotukset, joten kaikenlaiset työtä tehostavat niksit ovat tervetulleita. Esittelemme sinulle nyt kolme tapaa parantaa työnkulkua ja tehostaa päivittäistä työntekoa.

Hyödynnä näppäinyhdistelmät

Pikanäppäinkomennot ovat näppäinyhdistelmiä, joiden avulla voit suorittaa tiettyjä ohjelmatoimintoja nopeammin. Monet tietokonesovellukset käyttävät näppäinyhdistelmiä, jotka auttavat tehostamaan työnkulkua. Esimerkiksi Microsoft Wordin PC-versiossa on useita suosittuja näppäinyhdistelmiä: CTRL+Enter-yhdistelmällä teet sivunvaihdon, CTRL+Shift+L lisää luettelomerkin ja CTRL+Shift+> suurentaa asiakirjan fonttikokoa. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä, ja tarvitsemasi näppäinyhdistelmät riippuvat työtehtävästäsi. Näppäinyhdistelmien hallitseminen säästää aikaa, ja ne löytyvät lähes kaikista ohjelmistoratkaisuista aina Microsoft Office -sovelluksista Adobe Photoshopiin.

Muutama mahdollinen kompastuskivi voi kuitenkin tehdä näppäinyhdistelmien käytöstä haastavaa. Näppäinyhdistelmät voivat olla vaikeita muistaa, joten monet tietokoneella työskentelevät käyttävät vain muutamaa yhdistelmää ja suorittavat muut tarvitsemansa komennot edelleen hiirellä alasvetovalikoiden kautta. Ironista kyllä, pikanäppäinkomennot on merkitty jokaisen toiminnon oheen, jotta niiden opettelu olisi helppoa – tämä ei kuitenkaan tehosta työntekoa, ellei näppäinyhdistelmä jää mieleen seuraavaa kertaa varten.

Vähemmän akrobatiaa – enemmän työntekoa

Toinen ongelma on tietokoneen käyttäjään kohdistuva fyysinen rasitus. Otteen irrottaminen hiirestä ja oikeiden näppäinten hakeminen näppäimistöltä vie huomion pois käsillä olevasta työtehtävästä. Lisäksi toistotyö rasittaa käsiä ja käsivarsia. 3D-suunnittelijoiden ja videoleikkaajien käyttämät ohjelmistot hyödyntävät useita pikanäppäinkomentoja, joten päivän aikana työ voi edellyttää satoja toistuvia liikkeitä ja toisinaan vaativaakin sormiakrobatiaa näppäimistöllä. Vaikka luovat ammattilaiset ovatkin usein ripeitä, tällainen toistotyö voi aiheuttaa rasitusvammoja.

Työnkulun helpottamiseksi ja kivun sekä rasituksen ehkäisemiseksi Contour RollerMousessa on sisäänrakennettuna muutamia pikanäppäinkomentoja. Kaikissa malleissa on esimerkiksi kopioi- ja liitä-painikkeet, jotka korvaavat kaksi suosituinta pikanäppäinyhdistelmää CTRL+C ja CTRL+V. Lisäksi RollerMouse-hiiren kaksoisnapsautuspainike on suunniteltu sovellusten ja kansioiden avaamiseen tietokoneellasi. Yksi napsautus riittää, toisin kuin perinteisessä hiiressä, joka vaatii kaksi napsautusta. On arvioitu, että toimistotyöntekijä napsauttaa hiirtä keskimäärin 2 miljoonaa kertaa vuodessa, joten tuon luvun puolittaminen käy järkeen.

Lue lisää Contourin RollerMouse-hiirestä.

Ohjelmointi kannattaa

Voit myös lisätä RollerMouseesi haluamasi näppäinyhdistelmät lataamalla valinnaisen ajurisovelluksen. Se on ladattavissa ilmaiseksi PC:lle ja Macille. Ajurisovelluksen avulla voit helposti ohjelmoida eniten käyttämäsi näppäinkomennot RollerMouse-hiireesi. Näin tärkeimmät näppäinkomennot ovat aina käden ulottuvilla, eikä sinun tarvitse käyttää näppäimistöä niin paljon. Sinun ei myöskään tarvitse kääntää katsetta pois tietokoneen ruudusta, joten vältät häiriötekijät. Hyvä esimerkki näppäinyhdistelmien muokkaamisesta PC:llä on siirtää Alt+Tab-yhdistelmä johonkin harvemmin käytettyyn painikkeeseen. Näin voit selata avoimia sovelluksia yhdellä napsautuksella, tarvitsematta etsiä haluamaasi sovellusta kömpelöiden näyttövalikoiden kautta. Ja tämä on vain yksi mahdollinen ehdotus, sillä RollerMouse on ohjelmoitavissa toimimaan eri tavalla eri sovelluksissa, joten se on erittäin joustava.

Mitä sitten haluatkaan tehdä, voit parantaa työnkulkuasi näppäinyhdistelmien avulla. Jos aihepiiri on sinulle uusi, täältä löydät muutamia hyviä esimerkkejä. Et luultavasti muista niitä kaikkia heti, mutta jo muutaman näppäinyhdistelmän omaksuminen voi auttaa. Mikäli käytät RollerMousea, harkitse myös painikkeiden ohjelmoimista uudelleen. Saatat yllättyä sen hyödyistä!