Pystyhiiren edut

Benefits of a vertical mouse

julkaistu

Ei ole mikään uutinen, että kaikille tutun perinteisen hiiren käyttö voi aiheuttaa pitkäaikaisia ja vaikeasti paranevia rasitusvammoja. Ergonomisesti muotoiltu pystyhiiri takaa sinulle parhaat mahdolliset työskentelyolosuhteet.

Pystyhiiren ulkonäölle on hyvä syy

Ergonomisen hiiren tarkoituksena on lisätä käyttömukavuutta ja edistää mahdollisuutta työskennellä luonnollisissa asennoissa sen sijaan, että korostettaisiin minimalistista muotoilua tai turhia peliominaisuuksia. Siksi pystyhiiri näyttää sinusta ehkä erilaiselta kuin hiiret yleensä. Juuri erilainen muotoilu voi kuitenkin ajan mittaan auttaa sinua huolehtimaan itsestäsi ja kehostasi.

Tiesitkö, että:
Jopa kahdella kolmesta toimistotyöntekijästä on esimerkiksi työperäisiä niska- tai rannekipuja?
Lähde: Tanskan ammattiliitto HK Stat

Lukemattomia hyötyjä

Listasimme joitakin hyötyjä, joita pystyhiiren käyttöön siirtymisestä voi koitua. Luettelo on pitkä – ja syystäkin, sillä pystyhiiri on suunniteltu silmällä pitäen sitä, että pääset parhaisiin mahdollisiin tuloksiin ja voit välttää toimistotyöntekijöiden kiusana usein olevat fyysiset vaivat.

kokeile maksutta


Pystyhiiren käyttöön siirtymisen hyötyjä:

  • Esimerkiksi niskan ja ranteen kipujen vähentäminen sekä rasitusvammojen ennaltaehkäisy
  • Tarpeettomien sairauspoissaolojen välttäminen
  • Hieronta- ja fysioterapiakustannusten väheneminen
  • Työskentelyn tarkkuuden paraneminen
  • Säädettävyys ja ergonomisuus

Lähde: Jarle Marheim, norjalainen työsuojelu- ja turvallisuuskonsultti

Vältä ja vähennä vammoja

Pystyhiiri säästää kehoasi, sillä se ehkäisee lihasten väsymistä ja ranteiden kipeytymistä. Useimmille paljon aikaa tietokoneen ääressä viettäville fyysinen epämukavuuden tuntu ja lihasarkuus ovat tuttuja ilmiöitä.

Niitä voi ehkäistä helposti siirtymällä käyttämään pystyhiirtä, sillä se ohjaa kehosi entistä ergonomisempaan asentoon. Lisäksi se vähentää rasitusvammojen riskiä ja voi sitä kautta vähentää sairauspoissaoloja ja hiirikäden eli lateraalisen epikondyliitin kaltaisia kroonisia vaurioita sekä lihaskipuja yleensäkin.

Lue myös tämä: Hiirikäsi ja rasitusvammat – mitä ne ovat?

Norjalainen työsuojelu- ja turvallisuuskonsultti Jarle Marheim pitää pystyhiirtä hyvänä keinona kipujen ennaltaehkäisyyn. "Pystyhiirellä voi olla ennaltaehkäisevää merkitystä, sillä se tukee ranteen luonnollista asentoa. Tämän on havaittu ehkäisevän ennalta tavallisimpia toimistotyöläisten vaivoja, kuten kyynärvarren sekä kämmenten ja sormien kipua ja epämukavuuden tuntua.

Unimousen kaltaiset pystyhiiret myös ohjaavat monipuolisempiin hiirenkäyttötapoihin kuin perinteiset hiiret. Juuri vaihtelevuuteen toimistotyöntekijöiden pitääkin kiinnittää huomiota särkyjen ja vammojen vähentämiseksi."

Vältä tarpeettomia sairauspoissaoloja

Voi olla vaikeaa olla tehokas ja aikaansaava työssä, jos joutuu olemaan usein sairauslomalla toistuvien kipujen vuoksi. Pystyhiiri auttaa keskittymään olennaiseen eli työhön ja fyysiseen hyvinvointiin.

Säästä hieronta- ja fysioterapiakustannuksissa

Syntyneet vammat on hoidettava, vaikka siihen kuluisi sekä aikaa että rahaa. Fysioterapiassa käyminen on kallista, ja jotta siitä saisi parhaan hyödyn, käyntejä on oltava melko usein. Pystyhiiri auttaa sinua käyttämään aikasi ja rahasi tuottoisammin.

Paranna työskentelysi tarkkuutta

Vaivojen ja kipujen lievittämisen ohella pystyhiiri myös parantaa työskentelyn tarkkuutta. Hiiri on muotoiltu siten, että se toimii paljon kevyemmin ja vikkelämmin kuin tavallinen hiiri. Sen vuoksi myös työn tulokset kohenevat.

Lue myös tämä: Ota tarkkuustyö haltuun pystyhiiren avulla

Säädettävyys ja ergonomisuus

Pystyhiiren edistyneiden säätömahdollisuuksien ansiosta esimerkiksi ranteeseen kohdistuva paine kevenee hiirtä käytettäessä, ja peukalo voi levätä tukea vasten luontevasti.

Vaikka hiiri on pieni tietokoneen varuste, on juuri oikean hiiren valitsemisesta valtavan suurta hyötyä sinulle ja hyvinvoinnillesi.

Kipeytyykö niskasi tai ranteesi monien muiden tavoin perinteisessä toimistotyössä? Lue täältä, mitä apua sinulle voi olla pystyhiirestä.