Paras tila kotitoimistolle – olohuone, kodinhoitohuone vai makuuhuone?

Woman at her home office

julkaistu

Jos se vain suinkin on mahdollista, kotitoimisto kannattaa sijoittaa huoneeseen tai tilaan, jota kukaan muu ei käytä.

Useimpia kodin tiloja ei ole suunniteltu toimimaan työpisteinä. Sohvalla, nojatuolissa ja sängyssä on mukava oleskella, mutta ne eivät yleensä ole ergonomisesti sopivia paikkoja 7-8 tunnin istumatyöhön.

Paras tila kotitoimistolle on aina se, mihin pystyy perustamaan kunnollisen työpisteen. Sinne pitäisi mahtua korkeudeltaan ja muilta mitoiltaan tarpeisiisi sopiva pöytä ja työtuoli. Lisäksi näppäimistön ja tuolin välissä on oltava tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Kotona työskentely ei edellytä erillistä työhuonetta tai toimistoa, vaan kotitoimiston voi aivan hyvin perustaa mihin tahansa soppeen, jossa sille on riittävästi tilaa. Ehkä työpiste olohuoneessa ei ole tyylikkäin mahdollinen sisustusratkaisu, mutta parempi sekin kuin jatkuva selkäsärky!

Lue lisää täältä: Ihanteellinen kotitoimiston sisustus – keskipisteessä työn ilo, ergonomia ja tehokkuus


Kotitoimistovinkit kiertoon kollegojen kesken

Et varmasti ole omalla työpaikallasi ainoa, joka työskentelee ainakin silloin tällöin kotona. Luultavasti useimmilla työtovereistasi on ainakin jonkinlainen kotitoimisto ja sitä myöten kokemuksia hyvistä ja huonoista ratkaisuista.

Puhukaa kotitoimistokokemuksistanne keskenänne ja auttakaa toisianne saamaan kotona työskentelystä mahdollisimman paljon irti. Ergonomian ja hyvien työolojen ottamisessa esille työpaikoilla on oikeastaan vain voitettavaa.