Eroon kivuista pystyhiiren avulla

Corporate woman with wrist pain at work

julkaistu

Meillä on sinulle hyviä uutisia. Pystyhiiri auttaa sinua pääsemään eroon hiiren käytön aiheuttamista kivuista.


Kuulutko niihin, jotka kipeytyvät hiiren käytöstä? Se on hyvin yleistä – jopa kahdella kolmesta toimistotyöntekijästä on esimerkiksi työperäisiä niska- tai rannekipuja. Tanskan ammattiliiton HK Stat.

Tiesitko että : 
tavallisimpia hiiren virheellisestä käytöstä aiheutuvia vaivoja ovat hiirikäsi (lateraalinen epikondyliitti) ja yleiset lihaskivut?
Lähde: Jarle Marheim, työsuojelu- ja turvallisuuskonsultti

Norjalainen työsuojelu- ja turvallisuuskonsultti Jarle Marheim kertoo yleisimmistä kivuista, joita runsas hiiren ja näppäimistön käyttö tietokoneella työskenneltäessä aiheuttaa.

  • ”Kyynärvarren ja ranteen kivut ovat varsin tavallisia niillä meistä, jotka käytämme työssämme paljon näppäimistöä ja hiirtä. Yksitoikkoinen työ, jossa istutaan liian pitkään samassa asennossa, voi aiheuttaa kansankielellä hiirikädeksi kutsutun vaivan tai yleistä särkyä lihaksissa.
  • "Kipua ja epämiellyttäviä tuntemuksia voi esiintyä myös hartioissa ja niskassa, koska ranteen ja käden virheasento heijastuu ylöspäin aiheuttaen myös muita virheasentoja.”
  • "Fyysinen kipu heikentää elämänlaatua, ja jotkut saavat siitä pitkäaikaisen seuralaisen."
  • "Monet meistä tekevät istumatyötä tietokoneen ääressä, eikä asentoa tule vaihdettua tarpeeksi usein päivän aikana. Se tuntuu kehossa vaivoina, joiden hoitaminen ja parantaminen voi olla hankalaa ja aikaavievää."

Työpäivän aikana kovimmassa kuormituksessa olevien ruumiinosien eli kämmenten, käsivarsien ja niskojen kipuja voi kuitenkin ehkäistä ennalta.

Jos aihe kiinnostaa sinua omakohtaisesti, jatka ihmeessä lukemista ja tutustu pystyhiiren etuihin!

kokeile ergonomista pystyhiirtä jo tänään


Miten pystyhiiren avulla voidaan lievittää kipuja ja ehkäistä vaurioita?

Työasennot ovat ergonomiassa kaiken A ja O ja siten myös avain pitkien työpäivien kokonaiskuormittavuuden vähentämiseen. Lähde: Jarle Marheim, norjalainen työsuojelu- ja turvallisuuskonsultti.

Kolme tärkeintä toimintoa kipujen lievittämiseksi ja vaurioiden ehkäisemiseksi ovat:

  • kallistuskulma
  • peukalotuki
  • yksilölliset säätömahdollisuudet.


Kallistus ratkaisee

Pystyhiiren fiksuimpia ominaisuuksia on, että sen voi säätää portaattomasti mihin tahansa kallistuskulmaan 35 ja 70 asteen välillä. Sen ansiosta asentoa on helppo vaihdella päivän mittaan. Siksi pystyhiiri on erinomainen ratkaisu hiiren käytön aiheuttamien kipujen lievittämiseen.


Peukalotuki

Peukalotukea voi säätää kaikissa suunnissa – sisään ja ulos, ylös ja alas, eteen ja taakse – sekä kallistaa ja kiertää. Monipuolisesti säädettävä tuki vähentää tartuntaotteen aiheuttamaan kipua ja poistaa painetta peukalon tyvinivelestä. Tämä ehkäisee rasitusvammoja ja auttaa saamaan hiirestä rennon otteen.

Omien mittojesi ja tarpeidesi mukaiset säädöt

Hiiren painikkeita voi säätää joustavasti, jotta löydät juuri sinun kädellesi sopivan työasennon. Kun hiiren säädöt ovat kohdallaan, se istuu käteen täydellisesti.

Pystyhiiren käytöstä on paljon hyötyä. Lue lisää täältä.