Miten aktiivinen voin olla istuessani toimistolla koko päivän?

How active can I be when I am in the office every day?

published

Se on kysymys, jonka moni esittää itselleen. Yhä useampi tiedostaa istumatyöhön liittyvät riskit ja haluaa olla fyysisesti aktiivisempi, mutta kuinka paljon olisi liikuttava ja miten siitä voisi tulla osa jokapäiväistä elämää?

Vaikka vietät useita tunteja päivässä toimistolla tietokoneen äärellä, voit silti ujuttaa liikettä työpäivääsi. Se vaatii päättäväisyyttä ja sinnikkyyttä, mutta se on mahdollista.

Katso, mitä Dr. David Agus CBS News -ohjelmassa kertoo liikkeestä ja siitä, miksi liikkuminen on tärkeää päivän aikana.

Ota vastaan kaikki mahdollinen apu – mitä enemmän sitä parempi

Tottumustesi muuttaminen ei ole aina helppoa. Siksi kaikki mahdollinen apu kannattaakin ottaa vastaan, jotta voit saavuttaa tavoitteesi. Me Contour Designissa tiedämme, että liike ja variaatio ovat olennaisia tekijöitä hyvän ja terveellisen työpäivän kannalta. Siksi korostamme, että tuotteidemme pitäisi auttaa tekemään liikkumisesta ja asentojen varioinnista luonnollinen osa jokapäiväistä elämää, ja tuotteemme on suunniteltu auttamaan juuri siihen. Mutta vaikka tuotteemme on suunniteltu auttamaan sinua, on sinun silti työskenneltävä aktiivisesti muuttaaksesi tapojasi, jos haluat lisätä enemmän liikettä työpäivääsi.

Kaikki mitä sinun tulee tietää ergonomiasta

Miten voit muuttaa tottumuksiasi?

Tottumuksia on vaikea muuttaa, vaikka tietäisit sen olevan sinulle hyväksi. Sen vuoksi suosittelemmekin, että yrität lisätä hyviä käytäntöjä jo olemassa oleviin rutiineihisi.

Tässä muutama esimerkki siitä, mitä voit tehdä:

  • Aloitatko työpäiväsi aina hakemalla lasillisen vettä tai kupin kahvia? No, päätä sitten hakea se aina kauimpana olevasta vesipisteestä tai kahvinkeittimestä. Ja valitse pieni lasi tai kuppi, jotta nouset taas nopeammin seisomaan.
  • Jos työskentelet monikerroksisessa rakennuksessa, voit alkaa myös kävelemään portaita ylös asti tai ainakin muutaman kerroksen verran.
  • Jos ajat töihin, pysäköi auto hieman kauemmas sisäänkäynnistä - näin saat enemmän liikettä päivääsi.
Lue myös artikkelimme "5 askelta vaihtelevampaan työpäivään".