Polaris sijoittaa Contour Designiin

Polaris invests in Contour Design

julkaistu

Polaris on sopinut Contour Designin omistajan kanssa yrityksen enemmistöosuuden hankkimisesta.

Contour Design on ergonomisten hiiri- ja näppäimistöratkaisujen edelläkävijä, ja sen patentoituihin tuotteisiin kuuluvat RollerMouse, Unimouse sekä Balance Keyboard. Contour Design perustettiin vuonna 1995, ja siitä lähtien se on valmistanut laadukkaita ergonomisia hiiriä, jotka vähentävät haitallisia liikkeitä ja edistävät terveellisempiä työskentelytapoja.

”Contour Design tarjoaa ainutlaatuisia patentoituja ratkaisuja, jotka vähentävät monien tietokoneen käyttäjien kipuja ja ehkäisevät vammoja. Tämän ansiosta Contour Design on pystynyt vakiinnuttamaan johtavan asemansa Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen markkinoilla. Meihin erityisesti vaikutuksen yrityksen asiakkaiden ja uskollisen asiakaskunnan erinomainen palaute, mikä korostaa Conour Designin tuotteiden loppukäyttäjille tarjoamaa arvoa. Näemme suuria mahdollisuuksia Contour Designin maantieteellisen kattavuuden laajentamisessa ja yrityksen innovatiivisten tuotteiden tarjoamisessa uusille alueille ergonomiaan liittyvän tietoisuuden kasvaessa muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa”, Polariksen partneri Niels Worning sanoo.

Pohjoismaissa ergonomisten hiirten markkinat ovat vakiintuneet ergonomiaan ja työntekijöiden hyvinvointiin panostamisen ansiosta. Contour Designin kasvun odotetaan tulevan yhä suuremmassa määrin uusilta maantieteellisiltä alueilta, kun Pohjoismaiden ulkopuolellakin aletaan panostaa ergonomiaan ja työntekijöiden hyvinvointiin liittyvä lainsäädäntö alkaa vaatia sitä.

”Olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman nykyisillä maantieteellisillä alueillamme. Koska voimme nyt yhdistää ergonomisiin hiiriin liittyvän asiantuntemuksemme Polariksen laajaan kokemukseen, resursseihin sekä ansioihin johtotiimien tukemisessa niiden viedessä alueellisia markkinajohtajia kohti kansainvälistä menestystä, suhtaudumme erittäin optimistisesti Contour Designin tulevaisuuteen”, EMEA-alueen toimitusjohtaja Kenneth Schach toteaa.

Jatkossa Polariksen yhtiökumppaneita ovat Contour Designin johtotiimi ja yrityksen perustaja Steven Wang, joka pysyy merkittävänä omistajana myös yrityskaupan jälkeen. Tavoitteena on tuoda ergonomisten hiirten etuja entistäkin selvemmin esille Pohjoismaissa, muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Omistajanvaihdos ei vaikuta jo olemassa oleviin yhteistyösopimuksiin tai asiakassuhteisiin.

”Olen iloinen voidessani luovuttaa enemmistöosuuden Contour Designista Polariksen kaltaiselle arvostetulle omistajalle. Yhteinen visiomme on tuoda laadukkaat ergonomiset tuotteet yhä useampien ulottuville. On yhä paljon tietokoneen käyttäjiä, joilla ei ole käytössään sopivia ratkaisuja kipujen lievitykseen ja ehkäisyyn”, Contour Designin perustaja Steven Wang toteaa.

Osapuolet eivät halua paljastaa kauppahintaa. Kaupan toteutuminen edellyttää tiettyjen ehtojen täyttymistä.

 

Lisätietoja:
Niels Worning, partneri, Polaris, +45 2344 4576
Kenneth Schach, toimitusjohtaja EMEA, +45 2245 7252


Tietoa Polariksesta 
Polaris on pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö. Sen pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, ja se sijoittaa vakiintuneisiin keskisuuriin pohjoismaisiin yrityksiin. Vuoden 1998 jälkeen Polaris on perustanut viisi rahastoa ja kerännyt pääomasijoituksia noin 1,7 miljardin euron arvosta. Sijoitustoiminta keskittyy kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia tarjoaviin yrityksiin. Tähän mennessä Polaris on sijoittanut 43 yritykseen ja tehnyt yli 80 jatkosijoitusta. Polaris omistaa tällä hetkellä 13 yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli miljardi euroa ja joilla on noin 5 000 työntekijää. Contour Design on Polaris V:n ensimmäinen sijoituskohde.
www.polarisequity.dk