Tämän vuoksi ergonomiseen hiireen kannattaa investoida

Why an ergonomic mouse is worth the investment

julkaistu

Monien mielestä ergonominen hiiri on liian suuri investointi. Uskomme kuitenkin, että pitkällä aikavälillä se on vähintään rahan arvoinen sijoitus.

Nähdessään hinnan monet ovat sitä mieltä, että ergonominen hiiri on liian suuri investointi. Kyllä, ergonominen hiiri on usein vanhanaikaista hiirtä kalliimpi, mutta siihen on luonnollisesti hyvä syy.

Tässä artikkelissa kerromme, mistä ergonomisten hiirten hinta muodostuu ja miksi uskomme, että myös sinun mielestäsi vanhan tutun hiiren vaihtaminen moderniin ergonomiseen malliin on hyvä investointi.

Lue lisää täältä: Ehkäise vammoja ja säästä rahaa: Ergonomisen työpisteen vaikutus


Kuinka paljon ergonominen hiiri maksaa?

Ostoksilla – olitpa sitten supermarketissa ruokaostoksilla tai verkossa lasten kenkiä ostamassa – hinta on takuulla yksi ensimmäisistä seikoista, johon kiinnität huomion. Se on täysin luonnollista. Useimmat meistä haluavat varmistaa, että hinta on sopiva, ennen kuin laitamme tuotteen ostoskoriin.

Maksettava summa riippuu kuitenkin pääasiassa yksilöllisistä tarpeista, minkä vuoksi hinta määräytyy sen mukaan, minkä hiiren valitset. Yhdentyyppinen ergonominen hiiri ja hinta on täydellinen työkaverillesi, kun taas sinulle parhaiten sopivat toisentyyppinen hiiri ja toinen hinta.

Pohjimmiltaan kyse on siis juuri itselle sopivan hiiren löytämisestä.

Tilaa ilmainen ergonomian tarkistuslista

Ennen kuin käsittelemme sopivan hiiren valintaa, tartumme kuitenkin härkää sarvista ja vastaamme kysymykseen, joka usein esitetään ensimmäisenä: miksi ergonomiset hiiret ovat niin kalliita?

Lyhyt vastaus on, että hinta perustuu laatuun sekä hiiren kehitykseen käytetyn työn ja tutkimuksen määrään.

Sitten on aika etsiä täydellinen hiiri.

Jos kärsit hartia- ja niskakivuista, keskitetty hiiri voi olla oikea vaihtoehto sinulle. Jos ongelmana on sen sijaan ranteiden ja sormien kipeytyminen, pystyhiiri saattaa olla parempi vaihtoehto.

Tosiasiassa oikeanlainen työväline on yhtä yksilöllinen valinta kuin suosikkiaamupala: joku haluaa jogurttia ja mysliä, toinen kaurapuuroa ja maitoa, kolmas voileipiä ja neljäs ei halua syödä yhtään mitään.

Sen vuoksi suosittelemme kokeilemaan eri vaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä. Se antaa parhaat edellytykset löytää juuri sinulle parhaiten sopiva ergonominen hiiri.

Kokeile ergonomista hiirtä ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia

Onko ergonominen hiiri kannattava investointi?

Me Contour Designilla pyrimme kaikin mahdollisin tavoin varmistamaan, että sinun tai yrityksesi ergonomiaan investoimat rahat käytetään järkevästi.

Tuotteidemme materiaalien laatu on meille ensiarvoisen tärkeää. Sen ansiosta hiiremme kestävät pitkään, eikä niitä tarvitse vaihtaa ensimmäisten napsautusten jälkeen tai ennen kuin uutta hiirtä oppii edes käyttämään. Tarjoamme kahden vuoden takuun ja ilmaisen kokeilujakson.

Toinen ratkaiseva tekijä tuotteissamme on luonnollisesti ergonomia. Ihmiset ovat yksilöitä, joten heidän tarpeensa ovat erilaisia.

Yksi ergonomisten työvälineiden tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että ne tarjoavat mahdollisuuden vaihdella asentoa työpäivän aikana. Samalla tavoin kuin korkeussäädettävä työpöytä tarjoaa mahdollisuuden työskennellä istuen ja seisten. Hiirtä on myös pystyttävä säätämään, jotta asentoa voi vaihtaa useita kertoja päivän aikana. Meidän tuotteillamme se onnistuu.

Contour Designin tuotteiden säätöön on saatavilla neuvoja käyttöoppaista sekä ottamalla yhteyttä tukeemme.

Ergonomisesti oikeaoppiset työskentelytavat vähentävät rasitusvammoja ja siten myös sairauspoissaoloja. Vaikka tietokoneella työskentely ei ole varsinaisesti vaarallista, tiettyihin työskentelyasentoihin jumittuminen voi rasittaa kehoa ja aiheuttaa kipua niskassa, hartioissa, selässä, ranteessa ja sormissa. Tämä johtuu usein vääränlaisista työvälineistä.

Kokeile ergonomista hiirtä ilmaiseksi

Ergonomiset työvälineet ovat kauaskantoinen investointi

Sairauspoissaolot ovat kalliita ja harmillisia, siitä ei ole epäilystäkään.

Ne ovat kalliita yrityksille, jotka maksavat sairauslomalla olevan työntekijän palkan ja joutuvat usein myös hankkimaan hänelle sijaisen.

Työntekijälle ne ovat harmillisia, sillä hän joutuu kärsimään kivuista vain siitä syystä, että on tehnyt työtään. Siksi on myös selvää, että molemmat osapuolet pyrkivät välttämään sairauspoissaoloja. Tällöin ergonomiaan panostamisesta voi todella olla hyötyä työpaikoilla, jos sairauspoissaolot tai kivut johtuvat huonosta ergonomiasta.

Hyvä ergonomia voi auttaa ehkäisemään vaivoja tai lievittää jo syntynyttä kipua.

Lataa laatimamme ergonomian tarkistuslista, niin voit tarkistaa oman työasemasi tilanteen.

Oikeanlaisen ergonomisen työvälineen hankkiminen voi siis olla paras investointi sekä yrityksen että työntekijän kannalta.

Tiesitkö, että:
Jotta istuma-asento olisi ergonomisesti oikeaoppinen ja ehkäisisi niskan, hartioiden sekä käsivarsien ylirasittumista, on käsivarsien oltava aivan kehossa kiinni ja käsien on oltava suoraan kehon edessä.
Skærmarbejde, Tanskan fysioterapeutit, 2008

Hintalappuun merkitty summa on siis yksi puoli asiasta. Toinen on se, että jos vammojen ehkäisyyn ja hyvään ergonomiaan ei investoida, riskinä ovat työvoiman menettäminen ja mahdolliset sairauspoissaolot.