Ergonomia luoville ihmisille

Ergonomics for creators

published

Markkinoinnin rokkistarat, sosiaalisen median suunnannäyttäjät sekä aloitteentekijät saattavat myös tarvita ystävää

Joillekin luova työ tarkoittaa pitkiä tunteja tietokoneen ääressä. Varmistaaksesi, että et tuhlaa energiaa kipuun ja epämukavuuteen, voi olla hyvä ajatus tukeutua "ystävään, joka auttaa hädässä". Unimouse voi olla se ystävä, joka vähentää kehon rasitusta ja auttaa sinua.

Useita tunteja tietokoneen edessä istuminen rasittaa kehoa ja voi aiheuttaa kipua tai epämukavuutta eri kehon osissa – esimerkiksi olkapäissä, ranteissa tai kaulassa. Moni voi tunnistaa tämän tyyppisen kivun. Kipu ei ole liity vain tiettyihin työtehtäviin tai ammattiryhmiin, vaan se voi vaikuttaa keneen tahansa – yhteinen piirre on kuitenkin se, että se koskee erityisesti heitä, jotka viettävät monta tuntia päivässä tietokoneen edessä.

Näin Unimouse auttoi valokuvaajaa Andrian Storeyta lievittämään rannekipua.

Luovaa ja yksityiskohtaista työtä varten tarvitaan oikeat työkalut. Samalla sinun olisi pidettävä kehosi terveenä ja kivuttomana. Unimousesta saat tarkkuustyökalun, jonka ansiosta asentosi muuttaminen on helppoa ja siten se vähentää rasitusta ja kipua.

"Pallohiiret ja joystickit eivät auttaneet, joten päätin kokeilla Unimousea 14 päivän ilmaisen kokeilujakson ajan. Se ei ole markkinoiden halvin hiiri, mutta olen iloinen, että kokeilin sitä."

Hiirellä työskentelystä johtuva kipu ja epämukavuus on hankalaa useimmille, mutta freelancereille se voi olla tuhoisaa, koska kivusta voi tulla ylivoimaista ja näin ollen työn teko myös vaikeutuu. Siksi ehkäisevät toimet ovat tärkeitä ja on hyvä huomioida pienetkin oireet. Vaikka oireet voivat ilmaantua eri tavoin, pitäisi ne silti ottaa vakavasti, jos ne aiheuttavat epämukavuuden tunnetta. Normaalisti neuvoisimme aina, että ottaisit yhteyttä työnantajaasi tai työterveyskonsulttiin, mutta jos olet freelancer, sinulla ei varmaankaan ole sellaista. Siinä tapauksessa voi olla hyvä ottaa yhteyttä lääkäriisi ongelman tunnistamiseksi.

Lue hyviä neuvoja työergonomiasta.

Matt Faulkner, jälkiäänitys- ja äänieditoija, alkoi huomata ongelmia kätensä jänteissä, jotka vaikeuttivat hänen työntekoaan. Tavallisen tietokonehiiren käytöstä tuli lopulta erittäin kivuliasta, joten hän kokeili useita ergonomisia vaihtoehtoja, jotka eivät valitettavasti sopineet hänen työtehtäviinsä.

Mattin kokemukset ovat yleisiä alalla, jolla on paljon freelancereita. Jos sinulla ei ole pääsyä monien suurten yritysten tarjoamaan työterveyskonsultointiin, voi olla houkuttelevaa ostaa erilaisia välineitä, jotka saattavat tuoda helpotuksen ongelmaasi, kuten esimerkiksi jännetulehdukseen. Se voi kuitenkin olla kallis matka.

"Pallohiiret ja joystickit eivät auttaneet, joten päätin kokeilla Unimousea 14 päivän ilmaisen kokeilujakson ajan", Matt sanoo. "Se ei ole markkinoiden halvin hiiri, mutta olen iloinen, että kokeilin sitä. Sen älykkään suunnittelun ansiosta se tuntuu kuin käsivarteni jatkeelta. Kokeilujakson loputtua ostin sen, koska se lievitti kipuani."

Contour Designin 14 päivän ilmaisen kokeilujakson tarkoitus on antaa asiakkaille mahdollisuus päättää itse, onko ergonominen hiiri heille sopiva. Unimouse on pystysuuntainen hiiri, joka asettaa käden luonnollisempaan työskentelyasentoon. Monille se on uusi tapa työskennellä, ja se vie hieman aikaa sopeutua.

"Minulla kesti muutama päivä tottua siihen tavallisen hiiren käytön lihasmuistin takia. Pian pääsin taas vauhtiin ja käytän sitä enimmäkseen pystyasennossa, koska se tuntuu minulle mukavimmalta. Ilmainen kokeilujakso tarkoitti, että sain tarvittavan ajan arvioida, miltä sen käyttäminen tuntuu ennen sen ostamista."

Lue lisää Unimousesta täältä.

Olet sitten markkinoinnin rokkistara, sosiaalisen median suunnannäyttäjä, aloitteentekijä, tavallinen copywriter tai jotain aivan muuta, sinun kannattaa miettiä, miten työskentelet. Me Contourissa uskomme, että oikeat työkalut voivat vaikuttaa huomattavasti siihen, miten rasitamme kehoamme. Siksi olemme käyttäneet viimeiset 25 vuotta kehittääksemme tuotteita, jotka yhdistävät tarkkuuden ja monimuotoisuuden niin, että voit käyttää kaiken energiasi luomiseen, eikä sinun tarvitse keskittyä kipuun työskennellessäsi tietokoneella.