Et varmaankaan käytä enää samaa puhelinta kuin 1980-luvulla?

You've replaced your 80's phone, haven't you?

julkaistu

Toimistojen sisustus ja varustus on aina ollut muutostilassa. On vaikea kuvitella, että käyttäisimme nykyisin esimerkiksi samanlaisia puhelimia kuin 40 vuotta sitten.   

Ajatus 1980-luvun möhkälemäisistä puhelimista saa hymyn kohoamaan huulille, olipa kyse sitten lankapuhelimista tai ihka ensimmäisistä markkinoille tulleista matkapuhelimista.

Suurista ja epäkäytännöllisistä mobiilipuhelimista on siirrytty pikkuisiin älypuhelimiin, jotka kulkevat kätevästi mukana kaikkialle. Tekniikalla on taipumusta kehittyä nopeasti ja hyvä niin!


Tiesitkö, että:
Ensimmäinen matkapuhelin painoi 11,5 kg?
Lähde: Tanskan posti- ja telemuseo


Tietokoneen hiiren kehityskulku

Jos puhelimen kehityskulkua verrataan tietokoneen hiireen, on helppo todeta, että 80-lukulaisen hiiren käyttö nykypäivänä tuntuu yhtä mahdottomalta ajatukselta kuin puhelimenkin.

Hiiren suhteen erikoista on kuitenkin se, että aika monissa hiirissä on vielä nykyisinkin samankaltainen toimintaperiaate kuin 1980-luvulla.

Se ei nykypäivänä ole tarkoituksenmukaista, sillä hiirten suunnittelussa on tapahtunut paljon kehitystä. Moderni ergonominen hiiri on hyvin toisenlainen kuin takavuosien lajitoverinsa. Ajan myötä toimistotyöntekijöille on kehittynyt käsivarsi- ja rannevammoja, joista puhutaan hiirikätenä. Niin sanottu lateraalinen epikondyliitti aiheutuu siitä, että käsi on hiirtä käytettäessä taipuneena ja puristuu hiiren ympärille. Siksi hiirten kehittyminen on vähintään yhtä tärkeää kuin puhelintenkin, sillä kehitystyöllä on puututtu nimenomaan näiden vammojen ehkäisyyn.  

Lue lisää täältä: Eroon kivuista pystyhiiren avulla

Perinteinen hiiri

Tuntikausien päätetyöskentely perinteistä hiirtä käyttäen voi aiheuttaa kipuja ja pitkäaikaisia vaurioita. Syntyneet vammat on hoidettava asianmukaisesti lääkärin tai fysioterapeutin avulla. Paraneminen voi olla pitkä prosessi, johon kukaan ei toivo joutuvansa.

Tiesitkö, että: 
Ylivoimaisesti suurin osa työperäisistä rasitusvammoista johtuu näytön, hiiren ja näppäimistön perusominaisuuksista?
Lähde: Tanskan sosiaalityöntekijöiden yhdistys

Koska on olemassa myös nykyaikaisia ergonomisia hiiriä, voit tehdä hyvinvoinnillesi palveluksen ja heittää perinteisen hiiren syrjään.

Lue lisää täältä: Pystyhiiren edut


Moderni hiiri
  

Nykyaikaiseen hiireen panostaminen voi olla hyvinkin kannattavaa, sillä se voi auttaa ehkäisemään rasitusvammoja, joita perinteisen hiiren käyttö voisi ajan mittaan aiheuttaa.

Unimouse-pystyhiiressämme on säätöominaisuuksia, joilla voit säätää hiiren juuri omaan käteesi ja omiin tarpeisiisi sopivaksi. Lataamalla helpon asetustyökalun voit muokata hiiren kuuden painikkeen toiminnot sellaisiksi, että ne palvelevat työtapojasi ihanteellisesti.

Säädettävä peukalotuki auttaa saamaan hiirestä rennon otteen. Se vähentää puristusotteen aiheuttamaa kipua sekä peukalon tyviniveleen kohdistuvaa painetta ja ennaltaehkäisee näin rasitusvammoja. Edellä mainitsimme vain joitakin nykyaikaisen hiiren käytöstä koituvia hyötyjä.

Unimousen toiminnot

Niiden luettelo on pidempi kuin ehkä uskoisitkaan. Lue lisää hyödyistä täältä.