Keskitetty hiiri vähentää sairauspoissaoloja

I am on sick leave

published

Oikeanlaiset ergonomiset työvälineet ja keskitetty hiiri voivat vähentää sairauspoissaoloja ja lisätä työntekijöiden tuottavuutta. Kun työntekijät eivät kärsi kivuista, he voivat keskittyä työhönsä.

Kivuton työpäivä on niin työntekijöiden kuin työnantajankin etu. Kaksi kolmesta toimistotyöntekijästä kärsii työstä johtuvista fyysisistä kivuista, ja monissa tapauksissa kivut aiheuttavat myös sairauspoissaoloja.

Lue lisää täältä: Keskitetyn hiiren edut

Tietokoneen hiiri aiheuttaa suuren osan toimistotyöhön liittyvistä kivuista. Emme usein tiedosta, kuinka paljon käytämme tietokoneen hiirtä ja kuinka paljon se rasittaa kehoa, jos käytössä ei ole ergonomista hiirtä. Keskitetty hiiri voi vähentää sairauspoissaoloja ja parantaa hyvinvointia.


Säästä kehoa keskitetyn hiiren avulla

Työpistettä mukautettaessa on huolehdittava siitä, ettei keho rasitu työssä. Näppäimistön eteen sijoitettu keskitetty hiiri vähentää rasitusta, sillä sitä käytettäessä kädet saavat olla koko ajan suoraan kehon edessä. Lisäksi voit vaihdella työskentelyasentoa käyttämällä hiirtä välillä toisella kädellä.

Kun hiirtä ei enää tarvitse kurkotella, työskentely tehostuu ja niskan, hartioiden ja käsivarsien rasitus vähenee. Näin voit luoda työvälineiden (hiiren, näppäimistö ja näytön) ympärille optimaalisen työtilan, joka mahdollistaa asennon vaihtelun ja kehon pitämisen rentona.

Onko keskitetty hiiri todella niin mullistava?

Lyhyt vastaus on kyllä, sillä ergonomia ei ole rakettitiedettä. Siitä huolimatta sillä voi olla mullistava vaikutus kehoon, ja se voi vähentää sairauspoissaoloja. Kyse on oikeanlaisten ratkaisujen löytämisestä.

sairauslomatilastotErgonomiassa ratkaisut ovat aina yksilöllisiä. Sen vuoksi jokin ratkaisu voi olla oikea juuri sinulle ja jokin toinen ratkaisu parempi taas työkaverillesi.

Keskitettyä hiirtä hankittaessa suosittelemme kokeilemaan erilaisia malleja ennen ostopäätöksen tekemistä.

Mikä on hiirikäsi?

Hiirikäsi on rasitusvamma, joka aiheutuu yksipuolisista, toistuvista liikkeistä. Sen englanninkielinen nimitys on Repetitive Strain Injury eli RSI. Hiirikädessä kipeytyvät useimmiten kyynärpää, kyynärvarsi, ranne, kädet, niska ja hartiat.

Perinteistä hiirtä käytettäessä kyynärvarsia ja ranteita joutuu rasittamaan ja vääntämään ne luonnottomaan asentoon, koska hiiren liikuttamiseksi kädet joutuu viemään kauas kehosta.

Lue lisää täältä: 5 vinkkiä sairauspoissaolojen vähentämiseen hyvän ergonomian avulla

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää sairauslomasta

Perinteistä hiirtä käytettäessä hiiri on usein sijoitettu kauas kehosta. Se lisää kipujen riskiä, ja nykyään tiedetään hyvin, että riskiä voidaan vähentää pitämällä kyynärpäät lähellä kylkiluita”, fysioterapeutti Stuart Nottingham selittää.

Vääränlaisen hiiren käyttö voi rasittaa suurta osaa kehosta ja aiheuttaa kipuja sekä lihasjännitystä, jotka voivat johtaa sairauspoissaoloihin. Lisäksi se estää työntekijää toimimasta kykyjensä mukaisesti ja saavuttamasta parasta työtehoa.