Miten aktiivinen voin olla istuessani toimistolla koko päivän?

creative professional drawing on paper

published

Jos olet arkkitehti tai tekninen suunnittelija, vietät luultavasti monta tuntia päivässä tietokoneesi edessä. Työstät todennäköisesti tietokoneen näytöillä useaa tarkkuutta ja täsmällisyyttä vaativaa tehtävää samaan aikaan.

Mutta onko sinulla oikeat välineet tarpeisiisi? Sinulla saattaa jo olla käytössäsi niin kosketuslevy kuin piirustuslautakin, mutta entäpä RollerMouse?

Suurin osa heistä, jotka työskentelevät monta tuntia tietokoneella päivittäin, kokevat kipua siinä kädessä, jolla he käyttävät tietokoneen hiirtä. Kipu voi esiintyä epämukavuuden tunteena, joka ylettyy jopa kaulaan ja niskaan saakka. Epämukavuuden tunne työtä tehdessä vaikuttaa luonnollisesti työn tehokkuuteen sekä työtyytyväisyyteen, ja sillä voi olla myös suuria seurauksia työhösi yleisesti. Ja tässä RollerMouse tulee kuvaan.

Arkkitehdin näkökulmasta RollerMouse on kuin Kinder-muna, jolla on kolme suurta etua tavalliseen hiireen verrattuna: ergonomia, variaatio ja tehokkuus.

  • Ergonomia: Istut automaattisesti hyvässä ja ergonomisessa asennossa, kun hiiri on keskitetty eteesi.
  • Variaatio: Kun käytät molempia käsiäsi, variaatiota syntyy luonnollisesti ja kehosi rasittuu vähemmän.
  • Tehokkuus: Älykkäiden ominaisuuksien avulla työskentelet nopeammin ja tehokkaammin.

David Carlsson työskentelee visualisointien ja 3D-arkkitehtonisten ratkaisujen parissa. RollerMousesta tuli Carlssonille pelastus, sillä hän ei enää kyennyt nostamaan käsiään kivun takia. "RollerMouse jakaa rasituksen käsien välille ja helpottaa näin käsien ja hartioiden rasitusta. Minun ei tarvitse enää koskaan nostaa kättäni niin kuin tavallisen hiiren kanssa. Käteni pysyvät paikoillaan, kun teen töitä ja pidän myös selkäni suorana. Sen avulla voin työskennellä nopeammin ja tarkemmin. Itse asiassa käteni rajoittavat minua, sillä RollerMousella jarrutan yhdellä kädellä ja ohjaan toisella sen sijaan, että tekisin kaikki liikkeet yhdellä kädellä. En osaa kuvitellakaan mitään ergonomisempaa."

Lue, miten RollerMouse auttoi Davidia lievittämään kipuaan.

Älykkäät ominaisuudet tekevät työstä tehokkaampaa

Davidille ja monille muille graafisen alan työntekijöille vierityspalkki ja älykkäät ominaisuudet, kuten helpot sekä kätevät kopiointi- ja liitäntäpainikkeet ja mahdollisuus nopeasti muuttaa kohdistimen nopeutta, auttavat työskentelyä huomattavasti. Videotuottaja Kristian Baycroft on samaa mieltä:

"Jonkin ajan kuluttua huomasin editoivani nopeammin useista syistä. Ensimmäinen syy on se, että vain pienet liikkeet Rollermousella siirtävät kohdistimen näytön toiselle puolelle. Se voi olla pieni asia, mutta sillä on suuri merkitys pitkällä aikavälillä. Toiseksi RollerMousessa on "kopioi-" ja "liitäpainikkeet", jotka helpottavat kopioimista huomattavasti. Tiedän, että myös näppäimistössä on pikanäppäimet näille toiminnoille, mutta näitä painikkeita voi käyttää nopeammin kuin pikanäppäimiä. Joskus unohdan käyttää niitä, koska en ole tottunut niihin, mutta kun muistan ne, säästän aikaa! Viimeinen syy, jonka vuoksi voin editoida nopeammin RollerMousella on se, että voin työskennellä kauemmin tauotta, koska käteni eivät rasitu. RollerMousen ergonomisen suunnittelun ansiosta näppäimistöä ja hiirtä tulee käytettyä terveellisemmin. En ehkä edes huomaa kaikkia etuja nyt, mutta olen varma, että 60-vuotias minä kiittää minua."

Lue, miksi Kristian pitää RollerMousea kätevänä hiirenä

Uusia työkaluja on mukautettava

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö sopeutuminen kestäisi jonkin aikaa, vaihdettaessa vanhanaikaisesta hiirestä keskitettyyn RollerMouse-hiireen. Kyse on tavoista. Kun ensimmäinen este on ylitetty ja huomaat, miten paljon tehokkaammin voit työskennellä, sinun on vaikea kuvitella palaavasi tavalliseen hiireen. Kristian selittää asian hyvin:

"RollerMousen asentaminen oli hyvin helppoa, koska se liitetään vain USB-porttiin. Aluksi en tullut toimeen RollerMousen kanssa, koska se tuntui hyvin erilaiselta verrattuna tavalliseen hiireen. Kurkotin koko ajan oikealle tarttuakseni hiireeni. Minun piti opetella käyttämään RollerMousea, mutta oppimiskäyräni oli jyrkkä. Muutaman päivän päästä olin jo tottunut RollerMouseen ja pystyin käyttämään sitä yhtä nopeasti kuin tavallista hiirtä. En uskonut, että tottuisin RollerMousen käyttämiseen, mutta se tuntuikin hauskalta. Kun uutuudenviehätys hälveni, olin jo tottunut RollerMousen käyttämiseen."

Me Contour Designissa uskomme omiin tuotteisiimme ja koska meillä on 25 vuoden kokemus ergonomisten hiirten ja näppäimistöjen kehittämisestä, tiedämme mikä toimii. Siksi tarjoamme sinulle 14 päivän ilmaisen kokeilujakson. Olitpa sitten arkkitehti, teknikko, graafinen suunnittelija, videotuottaja tai pyörittelet numeroita Excel-taulukoissa, tiedämme, että RollerMouse voi auttaa sinua huomattavasti. Haluatko Kinder-munan tunteaksesi eron? Tilaa ilmainen kokeilujakso täältä.

Jos haluat lukea lisää RollerMousesta, napsauta tätä linkkiä

Faktoja* RollerMousen käytöstä:

  • 99 % sanoo, että keskellä olevan osoitinlaitteen käyttäminen lievitti kipua ja epämukavuutta
  • 65 % uskoo, että ergonomiset laitteet auttavat heitä työskentelemään tehokkaammin
  • 54 % on tuntenut kipua vanhanaikaista hiirtä käyttäessään

*Tutkimuksessa on ollut mukana 4000 osallistujaa ja se on tehty yhdessä Coxit PR:n kanssa pohjoisilla alueilla.